Arkan'da Takvim Bile Yasak

Arkan'da Takvim Bile Yasak

Arakan'da yasakçı zihniyet takvimi bile yasakladı

Myanmar'da Arakan Müslümanlarına destek veren sözlerin içinde yer aldığı 2016 takvimi basan Müslüman bir yayıncı ile dört ortağı tutuklandı. Myanmar Times gazetesinin haberine göre, Rohingyaları bir etnik grup olarak gören eski Başbakan U Nu'nun sözlerine yer veren takvim, Budist radikalleri kızdırdı. Haberde, takvimdeki sözlerin Budist milliyetçiler tarafından Facebook'ta paylaşıldığı, Yangon kentinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan yayıncı Kyaw Kyaw Wai ve dört ortağının, "halkı korku ve paniğe sevk etmekten" iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu ifade edildi.
 Yayıncıların, Myanmar'ın İslam tehdidi altında olduğunu iddia eden Budist aşırılıkçıların baskısıyla tutuklandığı belirtiliyor.
 Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar, "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.