Arınç: Ülke ve Millet Meselesine Duygularımı Karıştırmam

Arınç: Ülke ve Millet Meselesine Duygularımı Karıştırmam

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde toplandı.
Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulunuyor. Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Cumartesi ve pazar günleri konuşmalar yaptım. Burada bir kısım basın Cumhurbakanı ile hükümet ve ben arasında bir çekişme ve ihtilaf durumu olduğunu belirten yazılar yazdılar, dedikodu yaptılar. 
Çok basit sığ terbiye dışı şeyler konuşuldu. Ülke ve memleket meselelerine biz duygularımızı karıştırmayız. Tecrübelerimle kalbimden geçenleri söylersem tartışması yapılabilir.
Biz Cumhurbaşkanımızla duygusal polemiklere girecek insan değiliz. Cumhurbaşkanımızla hukukumuzun çok eskiye dayandığını herkesin bilmesi lazım. Türkiye'nin her tarfını, Avrupa'nın her yanını inancımızı anlatarak geçirdik. Cezaevlerinden DGM'lerden siyasi yasaklardan süzüle süzüle gelimiş insanlarız. 
Cumhurbaşkanı ile olan hukukumuz dava arkadaşlığıdır. Cumhurbaşkanımız devletimiz başıdır. Bunun dışında bizim liderimizdir. Çile insanıdır, örnek bir aile reisidir. Halkımızın kahramanıdır. 
Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. Konuşmalarımı analiz ederseniz polimik ve saygısızlık göremezsiniz. Eksik bilgileri tamamlamak benim görevim olur. Benim sözlerimi o hiçbir zaman yanlış anlamaz.  
Çözüm süreci ve diğer konularda kendisini eksik bilgilendirmişsek kusuru kendimizde ararız. Söylediğim sözler ortada arkasında kimse bir şey aramasın. Cam gibi adamım. Önüm arkam bellidir. 
Bundan 2 ay sonra başım alnım ak gezeceğim. Ben gençliğini bu dava için harcamış bir insanım. Neden bunu söyledin diye arkasında bir şey aramasınlar. Benim için doğru dürüst insandı diyeceklerini biliyorum. Başkaları için aynısını söyleyemeyeceğim."