Araştırma : İşgalci  İsrail  Sosyal Medyada Uygulanan Sansür  Konusunda Bir Numaralı Ülke

Araştırma : İşgalci İsrail Sosyal Medyada Uygulanan Sansür Konusunda Bir Numaralı Ülke

İsrail, TikTok videolarına yönelik baskıda dünya lideri

İsrail'in sosyal medya kullanıcılarına uyguladığı baskının ölçeğine bugün, işgal devletinin TikTok sosyal medya platformundan videoların kaldırılmasını talep etmede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunun açığa çıkmasıyla birlikte bir göz atıldı.

Jerusalem Post'ta yer alan bir habere göre TikTok, 2022'nin üçüncü çeyreğinde dünya genelindeki hükümetlerden içerikleri veya hesapları kaldırmaya veya sınırlamaya yönelik 2.713 talep aldı. Şirket, bu süre zarfında dünya çapında platforma yüklenen 110.954.663 videoyu kaldırdı,

Kaldırılan videoların yüzde 80,1'i videonun tamamı izlenmeden kaldırılırken, yüzde 89,8'i 24 saat içinde kaldırıldı. Yüzde ikisinin nefret dolu içerik nedeniyle dünya çapında kaldırıldığı söyleniyor.

İsrail söz konusu olduğunda, 252 resmi talep sunuldu ve bu, onu TikTok videolarına baskı yapan önde gelen ülkelerden biri haline getirdi. Rakam, dünya çapında TikTok'a yapılan toplam istek sayısının yüzde 9,2'sini temsil ediyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, kendi hükümetleri adına ABD'de 13, Kanada'da beş, Fransa'da 27, Birleşik Krallık'ta 71 ve Almanya'da 167 başvuru vardı.

İsrail yanlısı Siyonist gruplar, bu sayının sosyal medyada anti-Semitizmin yükselişinde endişe verici bir eğilimi temsil ettiğini iddia etti. İsrail Knesset'in Göç, Soğurma ve Diaspora Komitesi ve Dünya Siyonist Örgütü, "dijital alanda Yahudi karşıtı söylem" olarak tanımlanan şeyle başa çıkmak için TikTok'tan temsilcilerle bir araya geldi.

Sosyal medya devleri, Uluslararası Holokost Anma Birliği'nin (IHRA) ürettiği tanımı benimsedi. Tartışmalı tanımda belirtilen on bir örnekten yedisi, İsrail eleştirisini anti-Semitizm ile birleştiriyor. "tanımı hazırlanmasında başrolü üstlenen adam, Kenneth Stern, bunun " Siyonizm'i eleştirenleri susturma girişiminde silah haline getirildiğini" söyledi .

Kaynak: TEVHİDHABER