Araştırma: Gazze'deki Savaş  Siyonist İsrail'in Ekonomisine Zarar Verdi mi?

Araştırma: Gazze'deki Savaş Siyonist İsrail'in Ekonomisine Zarar Verdi mi?

İsrail'in dördüncü ayına giren Gazze savaşı, pek çok endüstrinin işlerini duraklatmasına rağmen, birkaçı yeni yatırımlar almaya devam ederken, kendi ekonomisine de zarar verdi.

Kasım ayında işgalci İsrail Bankası, savaşın İsrail üzerindeki “ brüt etkilerini ” 198 milyar şekel (53 milyar dolar) olarak belirledi ve ekonomik büyüme tahminlerini 2023 ve 2024 için yıllık yüzde 2,3 ve yüzde 2,8'den yüzde 2'ye indirdi.

Aralık ayında İsrail Maliye Bakanlığı, savaşın yağunluğunun 2024'ün ilk çeyreğinde düşmemesi halinde savaşın İsrail'e bu yıl yaklaşık 13,8 milyar dolara mal olacağını açıkladı.

Tüm bunların ortasında ekonemist ve yatırımcılar işlerin sahada nasıl gittiğini görmek için gelişmeleri izlemeye devam ediyor

TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ EN ÖNEMLİ KONUMDA

İşgalci İsrail'de İyi performans göstermeye devam eden sektörlerden biri, birkaç yıldır en hızlı büyüyen alan olan ve bugün ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yaklaşık yüzde 20'sini ve işlerin yüzde 14'ünü oluşturuyor.

Google'dan Apple'a, IBM'den Meta'ya, Microsoft'tan Intel Corp'a kadar 500'den fazla çok uluslu şirket İşgalci İsrail'de faaliyet gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı