Arap Dünyasından ilk Açıklamalar!

Arap Dünyasından ilk Açıklamalar!

İtiraf sonrası Arap dünyasından ilk açıklamalar!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: "Kral Selman'a ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a tam güven duyuyoruz. Filistin, Suudi Arabistan'ın yanındaydı ve bu duruşunu sürdürecek"

Ortadoğu'daki pek çok krizin arkasındaki ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise, Riyad için dünyayı tehdit etti: "Suudi Arabistan'ı aşağılama çabaları, kışkırtıcılar için korkunç sonuçlar doğuracaktır"

Lübnan Başbakanı Saad Hariri: "Suudi Arabistan'ı hedef alanlar bölgenin istikrarına tehdit oluşturmaktadır ve bölgeyi daha kötü bir noktaya sürüklemektedir"

Mısır: "Davanın Suudi Arabistan'a karşı politik amaçlarla kullanımlasına karşıyız. Suudi Arabistan'ın yanındayız. Şeffaf bir incelemeden yanayız"

Ürdün: "Suudi Arabistan, bölgede ve dünyada güvenlik, istikrar ve barışı sağlama ve ekonomik işbirliğini artırma konusunda liderlik rolü üstlenmiştir.ürdün, dedikodulara karşı Suud'un yanında duruyor."

Kuveyt: "Kuveyt, Kaşıkçı meselesiyle alakalı olarak Suudi Arabistan'a yönelik tüm suçlamalar ve tüm gayrimeşru hamlelere karşı durmaktadır."

Bahreyn: "Amaç gerçeği ortaya çıkarmak değil Suudi Arabistan'a çamur atmak. Bedenimiz ve ruhumuzla Suud'un yanındayız."

KATAR DİĞERLERİNDEN FARKLI HAREKET ETTİ

Arap dünyasında istisnai duruşu gösteren tek ülke Katar. Katar, Kaşıkçı meselesiyle ilgili görüşlerini açık açık yazmaktan çekinmedi. Katar kuruluşu El-Cezire, Kaşıkçı olayında yoğun bir yayın politikasıyla olayın aydınlatılması için ciddi çaba sarfetti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK