Ankara  Patlamasındaki IŞİD Üyeleri Serbet Bırakılmış !

Ankara Patlamasındaki IŞİD Üyeleri Serbet Bırakılmış !

Ankara Garı'ndaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmadaki belgelere göre, patlamayı gerçekleştiren IŞİD üyeleri yakalanmalarının ardından tutuklanma yerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış.

Ankara Garı'ndaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmadaki belgelere göre, patlamayı gerçekleştiren IŞİD üyeleri yakalanmalarının ardından tutuklanma yerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış.
BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre,10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı'nda gerçekleşen 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın sorumluları olan IŞİD üyelerinin yakalanmalarının ardından tutuklanmadıkları ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları, ilgili davanın dosyasına giren belgelerde yer aldı.
Patlamanın dava dosyasına giren belgelerde, Bingöl'de yakalanan IŞİD üyelerinin Sulh Ceza Mahkemesi tarafından mart ayında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.
Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 10 Ekim failleri arasındaki Ömer Hattab kod isimli Mehmedin Baraç, Mücahit Atlı, Samet Berdibek, Ahmet Arif Dağ ve Cihat Yılmaz'ın yargılandığı davada, 'çatışma bölgeleriyle irtibatlı şahıslar tarafından kurulan dernekte derslere katıldığı, Suriye'ye girip gelen şahıslarla irtibatlı olduğu, illegal yollardan Suriye'ye giriş çıkış yaparak IŞİD bünyesinde faaliyet yürüttüğü ve Suriye'ye gitmek isteyenlere yardımcı olduğu' tespitlerine rağmen sanıkları adli kontrol şartıyla serbest bırakmış.
Serbest bırakılmasının ardından 10 Ekim'deki Ankara patlaması ile ilişkisi bulunduğu ortaya çıkan Baraç'ın hakkında da çarpıcı tespitlerin yer aldığı belirtilen belgelerde, Baraç'ın tutuklanmasına mahkemeyi ikna edemeyen deliller arasında Kilis'ten Suriye'ye geçerek IŞİD saflarında 4 ay çatıştığı ve IŞİD'e eleman kazandırdığı bilgisi yer alıyor.
Baraç'ın telefon konuşma kayıtlarında, örgütün önemli isimlerinin olduğuna dikkat çekiliyor.
Baraç ve beraberindeki IŞİD'çilerin serbest kaldığı soruşturma dosyasına giren deliller arasında üzerlerinde yakalanan defterler de bulunuyor. Bingöl ve çevre illerde nasıl istihbarat toplayacaklarına ilişkin ‘taktiklerin' yer aldığı defterlerde, 'Takibe başlanacak günün belirlenmesi, takipten önce mıntıkanın çok iyi bilinmesi, takımdaki fertler arası görev dağılımının yapılması, kullanılacak kamuflajın mekana göre seçilmesi' gibi ifadeler yer aldı.
Baraç ile birlikte gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanıklardan Mücahit Atlı'nın telefon konuşmalarında, Atlı'nın ‘X Şahıs' olarak belirtilen kişi ile yaptığı telefon konuşmaları da yer alıyor. Konuşmalarda, 'Kafa kesmek vardır. Eskiden beri vardır. Sana olmadığını söyleyemezler. Sen eski kitapları, kaynakları okumuyorsun. Yeni değildir bu. Kafa kesilebilir. Dinsiz insanların kafasını vururlar' sözleri yer alıyor.