Ankara Bombaları Otobüsle Taşınmış

Ankara Bombaları Otobüsle Taşınmış

Ankara saldırısında kullanılan patlayıcıların Ankara Otogarına Şanlıurfa'dan bavulla otobüse bindirilerek getirildiği öne sürülüyor

nkara Kızılay'daki saldırıda kullanılan patlayıcıların Şanlıurfa'dan kurye tarafından bavul içinde otobüsle Ankara Otogarı'na getirildiği belirtiliyor. İddialara göre Bir bavul içine saklanan patlayıcılar, burada bombacı Seher Çağla Demir ile olayın organizatörü Vahit A.'ya teslim edildi.
13 Mart'ta Güven Park'taki otobüs duraklarına yönelik bombalı araçla düzenlenen ve 35 sivilin öldüğü saldırıyla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri süren 10 kişinin, bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.
Haberturk ve Cumhuriyet’in şüphelilerin ifadelerine dayandırarak verdiği haberlere göre, saldırıda kullanılan patlayıcılar Kobani'den Şanlıurfa'ya getirilerek gömüldü. 11 Mart günü ise M.V.D. adlı kurye, amonyum nitrat ve balmumuyla güçlendirilmiş, TNT-RDX türü patlayıcıları bavula koyarak otobüsle Ankara'ya getirdi. M.V.D'yi AŞTİ'de karşılayan Seher Çağla Demir've sevgilisi olduğu söylenen firari Vahit A., bavul içindeki patlayıcıları teslim aldı.
Emniyetin özellikle Vahit A.'nın soyadını K. olarak basına sızdırdığı ve hedef şaşırttığı öğrenildi. AŞTİ'deki güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından 3 ismin buradaki bir kafede oturdukları tespit edildi.
Çağla Seher Demir ve Vahit A. ise saldırıdan bir gün önce Ankara'nın ilçeleri Kızılcahamam-Çamlıdere civarında araca yükledikleri ve düzeneği hazırladıkları değerlendiriliyor. Canlı bomba Çağla Seher Demir'in Ankara'ya otobüsle geldiği belirlenmişti. Saldırıda kullanılan BMW marka beyaz aracı ise Vahit A.'nın başkente getirdiği ve burada buluştukları tespit edildi.