Anaların Sorusu HDP’yi Susturdu

Anaların Sorusu HDP’yi Susturdu

Çözüm Süreci içerisinde çocukları dağa kaçırarak Kürt annelerinin büyük tepkisini çeken bölücü terör örgütü ve onun siyasi uzantısı partilerin yöneticileri, kendi çocuklarının refah içinde yaşamasını seçmenlerine anlatamıyor.

Çocukların dağa kaçırılmasını savunan HDP’li vekiller “Çocuklarınızı niye dağa göndermiyorsunuz?”sorusu karşısında “sus pus” oldular. Şırnak Milletvekili Selma Irmak ise, çocukların ‘kendiliğinden’ dağa çıktığını iddia ederek hükümeti suçladı. 

ANNELERİN SORULARI HDP’Yİ RAHATSIZ ETTİ 

Kürt halkının temsilcisi olduğunu ileri süren ancak çocukları dağa kaçırılan annelerin derdine derman olmayan HDP milletvekilleri sorulardan köşe bucak kaçtılar. Kendi çocuklarını yurt dışında ve özel okullarda okutan HDP’liler, annelerin “HDP ve BDP milletvekilleri kendi çocuklarını niye dağa göndermiyor?”, “Bizden oy aldılar bizi şimdi niye yalnız bıraktılar?”, “HDP milletvekillerinin vicdanı rahat mı?” şeklindeki sorularından kaçıyorlar. Acılı annelerin sorularını HDP milletvekillerine yönelttik. Sadece Şırnak Milletvekili Selma Irmak sorularımızı cevaplarken,Pervin Buldan, Ayla Akat Ata ve Levent Tüzel “Toplantım var, müsait değilim” açıklaması yaparak sorularımızı cevaplamaktan kaçtı. Irmak ise çocukların kendiliğinden dağa gittiklerini iddia etti. 

“VİCDAN AZABI DUYUYOR MUSUNUZ?”

“Dağdaki çocuklar birkaç günlüğüne de olsa aileleriyle görüştürülemez mi?”  sorumuza Irmak, “Ben konuda yetkili değilim” diye cevap verdi.  Irmak, “Çocukları dağda olan anneler yerine kendinizi koyduğunuzda vicdan azabı duyuyor musunuz?” sorumuza ise sinirlendi ve şöyle konuştu: “Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Çocukların dağa çıkmasını da istemiyoruz. Sadece çocuklar değil, dağa kimse gitmesin. Bütün çocuklar için benim içim acıyor. Onlar refah ve mutluluk içinde yaşasınlar. Siz bizi ne zannediyorsunuz.”

HDP’LİLER, SORULARA CEVAP VEREMEDİ

HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise ilk önce sorumuzu duymak istedi. “Kürt annelerinin çocukları dağa kaçırılıyor vicdanınız sızlamıyor mu?” sorumuzu duyduğunda ise Buldan, “Toplantım var müsait değilim” dedi. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’de Buldan gibi davranarak,  “Ne vardı?” diye karşıladı. “Kaçırılan çocuklar için vicdanınız sızlıyor mu?” diye sorduğumuz Tüzel de, “Yok, uygun değilim” sözleriyle telefonu kapattı. HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise Akit gazetesi’ne görüş vermediğini ifade etti ve şöyle dedi: “Ben Akit’in sorularını cevaplamak istemiyorum. BDP’nin kilise yaptığını iddia ediyorsunuz. Böyle bir şey yok.”