Amerikan Yönetimi, İsrail ve Arap Ülkelerini  Toplatıya Çağrıyor

Amerikan Yönetimi, İsrail ve Arap Ülkelerini Toplatıya Çağrıyor

Amerikan yönetimi, İsrail ve Arap ülkelerini içeren bir toplantı düzenlemeyi planlıyor.

TEVHİDHABER /TERCÜMEHABER

ABD yönetimi, Benjamin Netanyahu liderliğindeki bir sonraki İsrail hükümetini itidalli olmaya çağırmak için İsrail ve “İbrahim” anlaşması ülkeleri de dahil olmak üzere gelecek yılın başlarında bir toplantı düzenlemeyi planlıyor.
"France 24" kanalı, bu akşam Salı günü Amerikalı bir yetkilinin, Başkan Joe Biden yönetiminin, katılan ülkelerin dışişleri bakanları için belki de 2023 yılının ilk çeyreğinde bir toplantı düzenlemek için çalıştığını aktardı.


Geçtiğimiz Mart ayında İsrail'in güneyindeki Negev çölünde düzenlenen "Negev Zirvesi"ne Mısır, BAE, Bahreyn, Fas ve İsrail dışişleri bakanlarının ABD Dışişleri Bakanı Anthony'nin huzurunda katılması dikkat çekiyor.


İsminin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, eski ABD başkanı Donald Trump'ın tarihi bir başarı olarak övdüğü anlaşmaların Netanyahu'nun kalbine yakın ve değerli olduğunu ve İsrail başbakan adayının bu ilerlemeyi görmeye devam etmek istediğini söyledi.

Mart ayı sonunda İsrail'in güneyindeki Negev bölgesi Mısır, BAE, Bahreyn, Fas, İsrail ve ABD dışişleri bakanlarını bir araya getiren ve iki gün süren zirveye tanık oldu zirvede ilişkilerin sürekli güçlendirilmesi ve “katılımcı ülkeler arasında kalıcı bir forum” kurulması kararı alınmıştı .

Bahreyn ve BAE'nin İsrail ile 15 Eylül 2020'de ABD himayesinde barış anlaşması imzalamıştı