Amerika Birleşik Devletleri ve Küba ile Müzakelere Başladı

Amerika Birleşik Devletleri ve Küba ile Müzakelere Başladı

Amerika Birleşik Devletleri ve Küba arasında göçmenlik meseleleriyle ilgili yeni bir müzakere turu düzenliyor

TERCÜMEHABER TEVHİDHABER

Küba ve Amerika Birleşik Devletleri göçmenlik meselelerini tartışmaya yeniden başladı ve iki ülke, Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Carlos Fernandez de Cosio ve Batı Yarımküre İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Emily Mendrala başkanlığında Küba'nın başkenti Havana'da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. .

Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Havana, Washington'un göçmen vize hizmetlerini yeniden başlatma kararını memnuniyetle karşılayarak, özellikle göçmenlikle ilgili olmayan tüm vize verme hizmetlerinin yeniden başlatılmasının önemini vurguladı.

Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Carlos Fernandez de Cosio, başkent Havana'da düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin ABD hükümetinin aldığı ve "adada zor ekonomik koşullar yaratmaya yönelik sert önlemler alarak düzensiz göçü teşvik eden" tedbirlerden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

De Cosio, ABD'yi ikili göçmenlik anlaşmalarına seçici bir şekilde değil tam olarak uymaya çağırdı ve "ülkesinin şimdiye kadar yaptığı gibi tüm ikili yükümlülüklere uyma isteğini yinelediğini" vurguladı.

De Cossio, iki ülke arasındaki göçmenlik anlaşmalarında kaydedilen ilerlemeyi analiz edip değerlendirerek görüşmelere ve müzakerelere yeniden başlamanın önemini vurguladı ve bunların "her iki tarafın da taşıdığı yükümlülükler" olduğunu vurguladı.

Buna karşılık ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, göç konulu bu müzakerelerin, ABD ile Küba arasında imzalanan bir dizi ikili anlaşmayı da içeren "her iki tarafça göç anlaşmalarının uygulanmasını tartışmak için bir fırsat oluşturduğunu" belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kübalı diplomatları etkileyen "Havana Sendromu" adı verilen sözde sağlık olayları nedeniyle 2017'de konsolosluğun kapatılması talimatını vermiş ve Küba hükümeti, teyit edilmiş herhangi bir kanıt bulunmadığı için bunu defalarca reddetmişti.

Sonuç olarak, Kübalılar için Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat vizesi almak çok karmaşık hale geldi ve başvuruyu yapmak için başka bir ülkeden geçmeyi gerektiriyor.