Almanya'da DAEŞ Sempatizanı İmam Tutuklandı

Almanya'da DAEŞ Sempatizanı İmam Tutuklandı

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir cami imamı, gençleri IŞİD'e katılmaya ikna ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 30 yaşındaki bir imam, gençleri IŞİD’e katılmaları için ikna ettiği gerekçesiyle polis tarafından tutuklandı. Berlin Başsavcılığının bildirdiğine göre Dağıstan asıllı imam, ayrıca IŞİD’e, infrarot dürbün, ya da keskin nişancılar için uzun dürbün gibi yüksek teknoloji donanımlı silah temin etmekle suçlanıyor.

Zanlı imamın daha önce Berlin’in Moabit semtinde bir camide imamlık yaptığı ve cami derneğinin önemli bağlantı kurucusu olduğu bildirildi. Suriye’deki ‘Cundul Şam’ örgütüne destekleri nedeniyle, Alman güvenliği tarafından çok tehlikeli olarak görülen cami derneği üyeleri arasında dernek başkanı İsmet D., cami şura üyesi Emin F. de yeralıyor ve bu kişiler hakkında Temmuz ayında Federal Başsavcılık tarafından tutuklama kararı verilmiş.

Dün yapılan açıklamada ayrıca Federal Başsavcılık tarafından tutuklama kararı çıkarılan 27 yaşındaki bir Müslüman genç bulunuyor. Bu kişi, 2014 Nisan ayında Suriye’ye giderek IŞİD’e katılmakla suçlanıyor.

Başsavcılık tarafından verilen bilgiye göre bu şahıs Suriye’de silah eğitimi aldı ve daha sonra IŞİD’in propaganda videolarında yeraldı. Sözkonusu videolarda bu kişi Almanya’daki ‘kafirler’e saldırı çağrısı yapıyor. Bu yıl Temmuz ayında Almanya’ya dönen zanlı kişi, o zamandan beri gözaltında bulunuyor.