Almanya ve Hollanda'dan İsrail'e Etiket Şartı

Almanya ve Hollanda'dan İsrail'e Etiket Şartı

Almanya ve Hollanda, İsrailli çiftçilerden bu ayın 15'inden itibaren ürünlerinin üretildiği bölgeyi gösteren etiket koymalarını istedi.

Almanya ve Hollanda’daki gıda pazarlama şirketleri İsrailli çiftçilerden Yahudi yerleşim birimlerinden Avrupa’ya ihraç ettikleri ürünleri etiketlemelerini talep etti.
İsrail radyosunun bugün verdiği habere göre, Gavru’l-Ürdün bölgesindeki İsrailli çiftçiler Almanya ve Hollanda’daki en büyük gıda pazarlama şirketlerinin kendilerinden bu ayın on beşinden itibaren, ürünlerin üzerine bu ürünlerin işgal altındaki topraklardan gönderildiğine dair etiket yapıştırmalarını talep etiklerini belirtti.
Karara tepki gösteren Gavru’l-Ürdün bölgesindeki bölgesel konsey başkanı David Elhayani, radyoya verdiği demeçte, Avrupa’nın böyle bir şey istemesinin arkasında antisemitizm yattığını belirterek, bununla çiftçilerin işgalci ve gaspçı olduklarını göstermek istediklerini söyledi.
Kararı değerlendiren İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel ise, bu karardan İsraillilerden çok Filistinlilerin zarar göreceğini, bunun neticesinde Filistinli işçilerin işten atılacaklarını iddia etti.