Almanya Hala Diyet Ödüyor ! İsrail İle Anlaşma İmzaladılar

Almanya Hala Diyet Ödüyor ! İsrail İle Anlaşma İmzaladılar

İsrail ve Almanya, ABD'nin onayından sonra 3,5 milyar dolarlık füze savunma anlaşması imzalayacak

ABD, İsrail'in Arrow 3 füze savunma sisteminin Almanya'ya satışı için 3,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla yetki verdi.

Bakanlık bugün yaptığı açıklamada, İsrail ve Almanya savunma bakanlıklarından üst düzey yetkililerin 600 milyon dolarlık bir ön ödeme ile anlaşmaya yönelik bir taahhüt mektubu imzalayacağını söyledi.

Almanya hava kuvvetlerinin 2025 yılına kadar Arrow 3 sistemini teslim alması ve 2030 yılına kadar tam operasyonel konuşlandırma yapması bekleniyor.

İsrail ve ABD, 1986'dan beri multi-milyar dolarlık Arrow füze savunma sistemini ortaklaşa geliştiriyorlar. En gelişmiş uzun menzilli füze savunma sistemi olarak kabul ediliyor, Dünya atmosferi dışındaki balistik füzeleri önlemeyi amaçlıyor ve önemli ölçüde engellemelerin gerçekleşmesine izin veriyor. atmosfer katmanının üzerindeki yükseklikler.

OKUYUN: İsrail, Batı Şeria'daki Filistin okulunu yıktı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD onayını "İsrail'in savunma sanayilerinin mükemmel yeteneklerine duyulan güvenin bir ifadesi" ve ABD-İsrail "güçlü savunma bağlarının" bir yansıması olarak nitelendirdi.

Almanya Federal Meclisi Savunma Komitesi Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, ABD'nin anlaşmayı onaylamasıyla "rahatladığını" söyledi.

DPA haber ajansına verdiği demeçte, Arrow 3 sistemi "2025'in sonunda faaliyete geçecek ve bizim inisiyatifimizle Avrupa hava savunma sisteminin bir parçası olacak" dedi.

Strack-Zimmermann, "Onu özel kılan, stratosferde, yani 100 km yükseklikte de kullanılabilen ilk anti-balistik sistem olması," diye ekledi. "Gelecekte, Almanya'yı ve komşu ülkelerimizi hava saldırılarından korumaya yardımcı olacak."

İsrail Ordu Radyosu'na göre, Almanya ile Arrow 3 satışına ilişkin imza töreni Kasım ayına ayarlandı.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı