Alman haker, NSA'nın internet sitesine girdi

Alman haker, NSA'nın internet sitesine girdi

Almanya'nın doğu eyaletlerinden Saksonya'da bir Alman, çok basit bir metodla Amerikan istihbarat örgütü NSA'nın internet sitesine girebildi.

Matthias Ungethüm isimli Alman haker, NSA internet sitesine girerek istihbarat örgütünün logosunu ve sloganını 'Portalınızı iyi bir kontrol edin!' ibaresiyle değiştirdi. Ungethüm, web sitelerinin güvenlik durumlarını kontrol işi yapıyor ve hakladığı web sitelerine kendi sloganı olan bu ibareyi yerleştiriyor.

Alman resmi televizyon kanalı ARD'ye bağlı yoğunluklu olarak doğuya yayın yapan radyo ve televizyon kanalı MDR'e konuşan Ungethüm, NSA sitesinde bulunan bir güvenlik boşluğunu kullanarak çok kolay bir şekilde portala girdiğini söyledi.

Alman haker, suç işlememek için NSA sitesindeki belgelere ulaşmaya çalışmadı. Ancak tesbit ettiği başka bir güvenlik boşluğu sayesinde bunun da mümkün olduğunu bildirdi. Ungethüm, bu güvenlik boşluğunun çok kolay tesbit edilebildiğini, bunun için bilgisayar uzmanı olmaya bile gerek olmadığını belirtti.

Ungethüm, web sitesine girdiğini NSA'ya bildirdi, ancak Amerikan istihbarat örgütünden henüz herhangi bir cevap almadı. MDR'in bildirdiğine göre Amerikan ajanlar NSA sitesindeki güvenlik boşluğunu ortadan kaldırdılar.