Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Allah (cc) bize mecbur mu?

Allah Teala dinini bizimle devam ettirmeye mecbur mu?

Yani Allah Azimüşşan İslam dinini bugünkü mevcut Müslümanlarla sürdürmeye (haşa) mahkûm mu? Bizim yerimize başkalarını getirmeye gücü yetmez mi?

Daha da önemlisi, Allah Teala’nın böyle bir sünneti, böyle bir uygulaması yok mudur, geçmişte böyle bir şey yapmamış mıdır?

Varsa eğer, geçmişte böyle bir şey yapmışsa titreyip kendimize gelmemiz için hatırlatıyorum bunu. Yani Allah bu dini temsil etme yetkisini bizden alıp başkalarına verebilme gücüne sahip olduğuna göre ürpermemiz, korkuya kapılmamız gerektiği için bu konuyu hatırlatıyorum.

İsrail oğulları yüz yıllarca bu konumdaydı, peygamberlerin büyük bir çoğunluğu hep israil oğullarından geliyordu ve onlar da bunun hep böyle gideceğine, vahyin asla kendilerinden başkalarına geçmeyeceğine inanıyorlardı. Ama bildiğiniz gibi Rabbimiz vahyin temsilciliğini onlardan aldı, İsa Aleyhisselam onlar için son bir şanstı, o şansı kaybettiler ve ondan sonra Allah Teala peygamberliği İsrail oğullarından aldı ve İsmail oğullarına verdi. Yahudiler bunu bir türlü kabullenemediler, Müslümanlara olan kinleri hep bu yüzdendir.

Gelelim bizlerin yani bugünkü Müslümanların bu konudaki durumuna. Bununla ilgili iki ayet-i kerimeyi dikkatlerinize sunuyorum.

“Ey iman edenler, sizden kim dininden dönecek olursa bilsin ki Allah onların yerine başka bir kavmi getirir, onlar Allah’ı severler Allah da onları sever, onlar müminlere karşı çok mütevazı, kafirlere karşı onurlu ve izzetlidirler, onlar Allah yolunda cihad ederler, ayıplayanların ayıplamasından korkmazlar. Bu Allah’ın bir lütfudur ki dilediğine verir, Allah’ın lütfu geniştir ve her şeyi bilendir” (Maide 54)

“İşte siz böylesiniz. Allah yolunda infak etmeye çağrılırsınız da bazılarınız cimrilik eder. Oysa cimrilik eden sırf kendine cimrilik etmiş olur. Allah Ğani’dir/hiçbir şeye muhtaç değildir, siz ise muhtaçsınız. Eğer siz geri dönerseniz O sizin yerinize başka bir kavim getirir ve onlar sizin gibi olmazlar.” (Muhammed 38)

Allah Teala’nın kimin yerine kimi getirebileceğinin detayları için Elmalı tefsirine bakmanızı tavsiye ederim.

Dikkat ederseniz Allah Teala’nın bir kavmin yerine başka bir kavmi getirmesindeki en dikkat çekici ölçü cihad ve gayrettir.

İşte ben bugün bundan korkuyorum, yani bizim gibi uyuz ve cihad kaçkını Müslümanların elinden İslam’ı temsil etme yetkisini alıp başkalarına verebilir mi? Hem de bal gibi verebilir, olan bize olur, kaybeden biz oluruz, hiç kimse Allah Teala’ya bir zarar veremez, zannetmeyelim ki Allah’ın dini öksüz kalır.

Korkarım yaşadığımız şu günlerde sessiz sedasız Allah Teala’nın bu sünneti gerçekleşiyor olabilir.

Dünyanın önemli bir bölümü ayağa kalkmışken İslam dünyasında yaprak kıpırdamıyorsa bunu başka nasıl izah edebiliriz ki?

Bu yazı toplam 246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar