Aliyev'den Bir Diktatörlük Örneği

Aliyev'den Bir Diktatörlük Örneği

KENDİSİNİ ELEŞTİREN GENCİ BÖYLE SUÇLADI...

Azerbaycan’da 19 yaşındaki bir gencin Facebook’ta iktidarı eleştirdiği için gözaltına alındığı, daha sonra hakkında uyuşturucu sattığı gerekçesiyle iddianame hazırlandığı bildirildi.

 

Facebook’ta kendi oluşturduğu “AzTv-den seçmeler” isimli sayfada hükümete eleştiriler yönelten Ömer Memmedov, evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı ve bilgisayarına el konuldu. Bilgisayarında yapılan aramalarda kişisel bilgilerine de el konulduğu öne sürülüyor. Memmedov’un avukatı Halid Bağırov, bu bilgileri hakim Eldar Mikayilov’a da delil olarak sundu.

 

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Memmedov’un Bakü’de uyuşturucu satıcılığı yaptığının belirtilmesi ise ilginç bulundu. Bu konuda tanık olarak ifadesine başvurulan Elnur Muharremov’un ise daha önce de gözaltına alınan siyasiler için aynı konuda ifade verdiği ve adının “profesyonel tanık” a çıktığı belirtiliyor. Memmedov’un uyuşturucu sattığı iddia edilen tarihte öğrenim gördüğü KKTC’de olduğu delillerle ortaya konulduğu halde hakkındaki suçlamalar sürüyor. İlk duruşmada sanığı tahliye etmeyen mahkeme heyeti duruşmayı 6 Haziran’a erteledi.

 

Azerbaycan’da daha önce de gözaltına alınan İslamcılar uyuşturucu satışı yapmakla suçlanmıştı. Böylece siyasi suçlardan yargılananların toplumda itibarsızlaştırılması öngörülüyor.

 

dünyabülteni