Albayrak, Kabinedeki Yerini Koruyacak mı?

Albayrak, Kabinedeki Yerini Koruyacak mı?

Abdulkadir Selvi aktardı: Berat Albayrak, kabinedeki yerini koruyacak mı?

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’yı görevden almasına değindi. Merkez Bankası’nın yeni dönemdeki ilk işinin faiz indirimi olacağını belirten Selvi, kabine değişikliğine ilişkin olarak ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerini koruyacağını öne sürdü:

Açıktan ve net olarak söylenmese de kabine değişikliği ile gündeme getirilmek istenen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın değişip değişmeyeceği konusu. Öyle ki yabancı ülke temsilcileri dahi bu konuda ülkelerine rapor geçiyorlar. Son dönemlerde geçilen raporlarda şöyle deniliyormuş:

Erdoğan’ın iki kırmızı çizgisi var. Berat Albayrak ve S-400 konusu. Erdoğan, “Ekonomide göstergeler iyiye gidiyor” diyor. Ekonomi yönetimine güvenini hissettiriyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın faiz indirimine yanaşmadığı için görevden alındığını söylüyor. Merkez Bankası’nın yeni dönemde ilk işinin faiz indirimi olacağı sinyalini veriyor. Ayrıca bakanlıkların ayrılmayacağını söylüyor.