Aksa Tufanı işgalcileri Savurdu!  İşte İşgal Edilmiş Topraklardan Kaçan Siyonist Sayısı

Aksa Tufanı işgalcileri Savurdu! İşte İşgal Edilmiş Topraklardan Kaçan Siyonist Sayısı

İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin İsraillinin İşgal altındaki Filistin topraklarını terk ettiği belirtildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonuçlarını almaya devam ediyor. Savaşta binlerce askerini kaybeden İsrail rejimi, öte yandan işgalci vatandaşlarını da kaybediyor.

İşgalci rejim İsrail'de yayın yapan "The Times of Israel" gazetesi, 7 Ekim'den bu yana rejimden ayrılan İsraillilere ilişkin bir haber yayımladı.

İsrail Nüfus ve Göç İdaresi verilerine dayandırılan habere göre, ekimin son üç haftasında 230 bin 309, kasım ayında da 139 bin 839 kişi olmak üzere toplamda 370 bin 148 İsrail vatandaşı rejimi terk etti.

Bu rakamlara işçi, göçmen ve diplomatların dahil edilmediğine dikkat çekilen haberde, 7 Ekim'den 29 Kasım'a kadar yaklaşık 2 bin kişinin de İsrail'e göç ettiği açıklandı.

Savaşın patlak verdiği döneme kadar bu yıl aylık ortalama 4 bin 500 kişinin İsrail'e göç ettiğine işaret edilen haberde, 7 Ekim sonrasında bu rakamlarda yüzde 70 oranında azalma görüldüğü belirtildi.

Haberde bu veriler ışığında, "savaşın İsrail'e göçü durdurmadığı ancak önemli ölçüde azalttığı" değerlendirmesinde bulunuldu.(Ajanslar)