Aksa Hatibi: "Mescidi Aksa'ya Sahip Çıkın!"

Aksa Hatibi: "Mescidi Aksa'ya Sahip Çıkın!"

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, Siyonist işgalcilerin saldırılarına karşı Mescidi Aksa'ya sahip çıkılmasını istedi.

Bugün Mescidi Aksa'da Cuma namazını kıldıran Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, hutbede İslâm ülkelerine ve Arap ülkelerine çağrıda bulunarak siyonist tehdit karşısında İslâm'ın ilk kıblesine sahip çıkmalarını istedi. Şeyh Muhammed Selim, işgal rejiminin Mescidi Aksa üzerindeki tahakkümünün tamamen gayri meşru olduğuna dikkat çekerek İslâm ülkelerinden bu kutsal mabetle ilgili hukuki dayanaklarını kullanmalarını istedi.

Şeyh Muhammed Selim, Cuma hutbesinde işgal rejiminin dün Mescidi Aksa'yı tamamen ibadete kapatması olayına temas ederek, böyle bir günün İslam'ın ve Müslümanların tarihinde en kara bir gün olduğunu vurguladı.

Siyonist işgalcinin bu kutsal mabedi ibadete kapattıkları günün tehlike yönünden haçlı ordularının Kudüs'e girip seksen sekiz yıl ibadete engel olmalarından farklı olmadığını vurgulayan Muhammed Selim bugün Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın çok ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Mescidi Aksa'nın imam ve hatibi, bugünkü Cuma hutbesinde siyonist işgalcinin Filistinlilerin Kudüs'teki evlerini gasp etmek amacıyla ağır vergi uygulamalarına başvurduğunu, büyük borçlar çıkardığını, ev sahiplerinin bu borçları ödeyememelerini de evlerini gasp etmek için gerekçe olarak kullandığını hatırlattı.

İşgalci siyonistlerin son zamanlarda iyice sıklaştırdıkları Mescidi Aksa baskınlarının bu kutsal mabedi ziyaret değil kirletme ve Müslümanların huzur içinde ibadetlerini yerine getirmelerini engelleme amaçlı olduğunu ifade eden Muhammed Selim, yaşanan olayların bölgede bir din savaşının sinyallerini taşıdığına dikkat çekti.