Ak Parti Yöneticisinden  LGBT Dernekleri Hakkında Açıklama

Ak Parti Yöneticisinden LGBT Dernekleri Hakkında Açıklama

Anayasa değişikliği sonrası düzenlemelerle LGBT derneklerinin kapatılabileceğini öne süren AK Partili bir yönetici, "Hızlıca sapkınlığın örgütlenmiş halinden kurtulmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Anayasa değişikliği sonrası düzenlemelerle LGBT derneklerinin kapatılabileceğini öne süren AK Partili bir yönetici, "Hızlıca sapkınlığın örgütlenmiş halinden kurtulmamamız gerekiyor" diye konuştu.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından Anayasa değişikliği konusu tekrar siyasetin gündemine geldi. AK Parti’nin gündeme getirdiği ve Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen, ama Genel Kurul gündemine gelmeyen anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin LGBT derneklerinin kapatılmasının da önünü açabileceği belirtildi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre AK Parti kulislerinde anayasa değişikliği sonrası Dernekler Kanunu’nda ‘uyum yasaları’ çerçevesinde düzenleme yapılabileceği konuşuluyor.

AK Partili bir yönetici anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde LGBT derneklerinin de faaliyetlerine ‘hızlıca’ son verileceğinin altını çizdi. AK Partili yönetici şu ifadeleri kullandı:

“Muhalefet Türk aile toplumu açısından ne kadar samimi hep birlikte göreceğiz. Özellikle kendilerini toplumumuza ‘değerlerine sıkı sıkıya bağlı’ olarak tanımlayan partilerin burada alacağı tavrı merakla bekliyoruz.”

AK Partili isim şöyle devam etti:

“Aslında dernekler yasasında değişiklikle bu mümkün olabilirdi. Ama bunun karşısında yüksek mahkemelere başvurular olacaktı ve buradan çıkacak kararları bilemeyiz. Bizim hızlıca bu yayılan sapkınlığın örgütlenmiş halinden kurtulmamız gerekiyor. Bu nedenle anayasa değişikliği sonrası, uyum yasalarıyla dernekler yasasında değişiklik yapılacak. Ardından da bu yapılar hızla kapatılabilecek, çünkü faaliyetleri anayasanın dışında olacak.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği tekliflerinde ‘ailenin korunması’ amacıyla bir madde ekleneceğini söylemişti.