Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Ak Parti mi?!

Yaşar Nuri Öztürk Ak Parti’nin yerel seçimlerde gösterdiği başarıdan sonra köşesinden çıkmış hükümet partisini suçluyor. Ak Parti’nin Allah ile aldattığını söylüyor. Okuyunca Ak Parti mi diye sorası geliyor insan…gerçekten bunu yapan Ak Parti mi(!) Yaşar Nuri karıştırıyor olmalı. Kendisinin de eskiden üyesi olduğu, siyaset yoluna beraber başladığı CHP’yi. Allah ile aldatan onlar olmasın. Bakın ne diyor Öztürk: AKP’nin ‘her şeye rağmen zafer’inin sebebi tek: ‘Allah ile aldatmayı kullanmak’. Bu kullanım, çok tipik bir kullanımdır. Bu kullanım, ‘en karşıt’ gibi görünenlerin bile ayaklarının bağını çözüp dinciliğin saflarına desteğe iten esrarlı ve zehirli bir cevhere dayanıyor. O ‘cevher’: ‘Allah ile aldatma’dır. AKP’nin ‘Allah ile aldatma’da ortaklarının tümü veya büyük bir kısmı, sergilenen onca kanlı kavgaya rağmen, bu seçimde eski ortaklarına oy vermişlerdir. Aksini söyleyenler ya bilerek yalan söyler, yahut da angutluk ederler. Özellikle İstanbul ve Ankara’da paralel yapı denen ‘örgüt’ün de ‘Türk milliyetçisi’ MHP’nin de oylarının büyük kısmı (bana göre, paralel yapınınkilerin tamamı) AKP’ye verilmiştir. CHP kazanmasın, her şeye rağmen ‘din kardaşlarımız’ (!) olan AKP kazansın, denerek. Yani ‘Allah ile aldatma’ya yenik düşüp teslim olarak.”

Nasıl yapmıştır bu aldatmayı Ak Parti…onyıllardır kadınları inim inim inleten başörtüsü yasağını kaldırdık demekle bir gerçeğe, kuşku götürmez bir doğruya işaret ettiği için mi… Bunu Ak Parti yapmadı mı.. MHP ortak mı oldu…yoksa CHP mi başörtüsü yasağını kaldıralım diye tutturdu… Bir de üstelik CHP lideri Kılıçdaroğlu hiç yüzü kızarmadan halktan yana alınan bu karara ortak olmak istedi de yasağı biz kaldırdık bile dedi. Şimdi sorarım Ak Parti Allah ile aldattıysa, yapmadığı bir şeyi söyleyip yasağı biz kaldırdık diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Allah ile aldatmaya çıkmıyor mu… Karar verin Sayın Öztürk…

Ak Parti’nin seçim çalışmalarında Allah ile aldattığını iddia eden Öztürk, CHP’nin dini kullanmasına neden sessiz kalıyor acaba.. Üsküdar’da partisinin milletvekili İhsan Özkes’i aday gösteren CHP bakın nasıl tanıtıyordu adayını: “Üsküdar Müftü ile gülecek”. İlk gördüğümde adayın soyadı Müftü zannetmiştim safça. Sonra anladım ki “adayımız” eski müftü imiş. Allah Allah! Bir adayın mesleğinin böyle uluorta öne çıkarıldığı hangi tanıtım, hangi ilan, afiş gördünüz şimdiye kadar! Mesela ‘Üsküdar Avukat ile gülecek’, diyen bir aday tanıtımı var mıydı şimdiye kadar veya ‘Beyoğlu Doktor ile zenginleşecek’, diyen bir ilan… İyi ki bir müftüsü varmış CHP’nin. Maksat, bakın biz dinle uğraşmıyoruz, bilakis, dindarları partimiz bünyesinde bile bağrımıza basıyoruz “yalanını” akıllara sokmak. Bu biraz CHP eski lideri Deniz Baykal’ın siyasi hayatının son döneminde uluorta çarşaflı kadınları partice bağrına basmasına benzedi açıkçası. O nasıl geri tepmişse, şimdi bu din kullanımı da, Öztürk’ün ifadesiyle Allah ile aldatma da geri tepti. Halk oynanmak istenen oyunu gördü, CHP’nin hikayesini “almadı” ve Özkes’e değil, Ak Parti’nin adayına emanet etti Üsküdar’ı.

Şimdi sorarım Allah ile aldatan Ak Parti ise CHP’nin yaptığı nedir?

Bu yazı toplam 1008 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar