AGD'nin  Umresinde Aksa'ya Destek Sloganları (VİDEO)

AGD'nin Umresinde Aksa'ya Destek Sloganları (VİDEO)

AGD'nin umresi Arap basınına düştü: Yüzyılın Anlaşması'na destek veren Suudi Arabistan'a mesaj verdiler!

AGD Üniversite Komisyonu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı umre, Arap medyasında geniş yer buldu.

AGD Üniversite Komisyonu, geçtiğimiz günlerde umre için gittiği kutsal topraklarda Safa ve Merve tepeleri arasında Saʽy yaparken “bi’r-Ruh bi’d-Dem Nefdike Ya Aksa” (Canımız Kanımız Sana Feda Olsun Ey Aksa) şeklinde slogan atması Arap ve İslam dünyasında geniş yer buldu. Arap medyası, AGD’nin umre görüntülerini haber yaparak çeşitli yorumlar yaptı.

Arap Medyası Olayı Nasıl Gördü?

Arabi21, Türkiye’deki Saadet Partisi’ne bağlı Anadolu Gençlik Derneği’nin üniversite başkanlarının umre yolculuğunda Safa ve Merve tepeleri arasında “bi’r-Ruh bi’d-Dem Nefdike Ya Aksa” sloganını attıklarını belirtti.

Al Jazeera, olayla ilgili videonun sosyal medyada geniş yer bulduğunu ve büyük övgüler aldığını belirtti. “AGD Üniversite” isimli Twitter hesabının 12 Şubat 2020 tarihinde söz konusu olayla ilgili paylaştığı videoyu haberine aldı. Hadisenin, Amerika’nın sözde “Yüzyılın Anlaşması”ndan sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Al Jazeera, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konunu anlaşmayı reddetmesine ve Kudüs’ün satılık olmadığı şeklindeki sözlerine atıfta bulundu.

Al Khaleej Online, Türk umrecilerin tek bir sesle “bi’r-Ruh bi’d-Dem Nefdike Ya Aksa” sloganını attıklarını belirterek; videonun, Suudi Arabistan’ın “Yüzyılın Anlaşması” konusundaki konumunun arkasından manidar bir zamanda paylaşıldığına dikkat çekti. Al Khaleej Online, bu hadisenin ilk defa olmadığını, daha önce de Türk ve Arap hacıların bu tarz sloganlar attığını belirtti.

Arabic Post, sosyal medyada videonun geniş yer bulduğunu ve insanların olaya hayranlıklarını dile getirdiğini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump’un sözde Orta Doğu barış planını açıklamasından ve Suudi Arabistan’ın da bu plana destek vermesinin ardından gerçekleşmesini manidar buldu. Türkiye’deki Kudüs Mitinglerine ve mitinglerde kullanılan sloganlara atıfta bulunan Arabic Post, Türkiye’nin söz konusu planı hükumet ve halk olarak reddettiğini ifade etti.

Watan Serb, olayın sosyal medyada geniş yer bulduğunu belirterek birçok sosyal medya mesajını haberine alıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekanSultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur” sözlerine atıfta bulundu.

Pal Times, umre ile ilgili görüntülerin sözde barış planından sonra yayınlanmış olmasına dikkat çekerek, Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn’in söz konusu planı desteklediklerini ve Türklerin umrede attıkları bu sloganın manidar olduğunu belirtti.

Bint Jbeil, Türk ve Arap umrecilerin yüksek sesle Mescidi Aksa için slogan attıklarını belirterek, Filistin’i destekleyen umrecilerin sosyal medyada geniş beğeni topladığını ifade etti.

AGD’nin gerçekleştirdiği umre, daha birçok Arap medyasında yer bulurken, dünyanın her tarafından birçok sosyal medya kullanıcısında da geniş yankı uyandırdı ve söz konusu videoyu paylaşarak tebriklerini dile getirdiler.