Afganistan'da IŞİD'in Bölgesel Lideri Tutuklandı

Afganistan'da IŞİD'in Bölgesel Lideri Tutuklandı

Afganistan güvenlik güçleri, aralarında bir bölgesel liderin de bulunduğu 3 üst düzey IŞİD üyesini tutukladı.

 
Reuters'ta yer alan habere göre, Afganistan İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Genel Direktörlüğü (NDS), IŞİD'in Güney Asya lideri Ebu Ömer Horasani, örgütün bir casus lideri ve bir halkla ilişkiler görevlisiyle birlikte Kabil'de tutuklandığını açıkladı.
 
Açıklamada, "NDSi bölgesel terör gruplarının üst düzey liderlerinin yakalanmasına ve  bu terörist ağının ortak merkezlerinin yok edilmesine yönelik kapsamlı ve hedefi belli olan operasyonlarına devam edecektir" denildi.
 
Afganistan'ın kuzeyinde konuşlanan IŞİD'in Güney Asya kolu, başkent Kabil'e şiddetli saldırılar düzenliyordu.
 
Ülkenin güvenlik kurumu, geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afgan güvenlik güçlerinin IŞİD ve Hakkini üyelerinden oluşan ve başkentte Sihlere yönelik kanlı saldırılar düzenleyen ağa bağlı 8 kişinin tutuklandığını açıklamıştı.
 
Kabil'de bugün dört patlama yaşandı
 
Öte yandan, Kabil polisi, bugün başkentte yol kenarında gerçekleşen dört patlama sonucunda dört sivilin yaralandığı bildirdi.
 
Saldırıyı henüz kimse üstlenmedi.
 
Lagman eyaletinin ordu sözcüsü Harun Yusufzai, eyalette güvenlik güçleri ile Taliban arasında çıkan çatışma sonucunda 6 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini ve 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydetti. Afganistan Savunma Bakanlığı, Taliban'ın da ağır kayıplar verdiğini belirtti.
 
Ajanslar