Adayın belirlenmesinde üzerimize düşeni yapacağız

Adayın belirlenmesinde üzerimize düşeni yapacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yaşanan sorunlara karşı daha duyarlı olan bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda biz de üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gerçekleştirdiği görüşmeler kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı TBMM'de ziyaret etti.

Görüşmeye, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de katıldı. 

Kılıçdaroğlu, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, güzel bir görüşme yaptıklarını, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşüncelerini birbirlerine aktarma olanağı bulduklarını söyledi. 

HDP'nin kendi adayını göstereceğinin söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla biz çok daha geniş bir toplumsal uzlaşmayla acaba bir aday çıkarabilir miyiz diye bir düşüncemiz vardı. Sonuçta Türkiye'nin demokratikleşmesi, demokrasinin gelişmesi, kadın-erkek eşitliği, yaşanan sorunlara karşı daha duyarlı olan bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda biz de üzerimize düşeni yapacağız. Aynı duyarlılıkları göstereceğiz. Çünkü demokrasi istiyoruz, özgürlükleri istiyoruz, kadın-erkek eşitliği istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin konuşması, tavrı, letafeti, zerafeti, topluma örnek olması bizim de aradığımız temel unsurlardan birisidir. Bu nedenle karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık."

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü de Kılıçdaroğlu'nu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, görüşmenin merkezinde cumhurbaşkanı seçimi konusunda düşünce, anlayış ve niyetleri karşılıklı olarak ifade etmek ile görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. 

Kürkçü, yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Partimiz hakkında bir dizi önyargının varlığını gözlemlemiş ve bunların giderilmesine katkıda bulunmuş  olduğumuzu ümit ediyorum" dedi. 

Musul'daki gelişmeler 

Açıklamaların ardından gazetecilerin Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na IŞİD militanları tarafından düzenlenen baskına ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu konuya ilişkin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmeyi hatırlatarak, ondan sonra düşüncelerini açıklayacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, konsolosluk görevlilerinin durumuna ilişkin kendisine ulaşan bir bilgi olup olmadığının sorulması üzerine de "Güvenliklerinin yerinde olduğuna dair bilgi var. Konsolos Bey'in eşi ile dün akşam konuştum. Herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi. UND'nin Sayın Genel Başkanı ile görüştüm. Onlar da TIR şoförleriyle ilgili olarak 8'i hariç bir sorun olmadığını ifade ettiler. 8'i ile ilgili henüz bilgi kendilerine ulaşmadığını ve oraya bir heyet gönderdiklerini ifade ettiler. Durumu yakından takip ediyoruz" karşılığını verdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Nerede tutulduklarını söylediler mi?" sorusunu ise "Hayır o konuda ayrıntı vermediler" şeklinde yanıtladı. 

haber7