Abdullah Gül, Yeni Parti Kararını Verdi

Abdullah Gül, Yeni Parti Kararını Verdi

Yeni parti kuran Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'a perde arkasında destek verdiği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

AK Parti'den istifa ettikten sonra yeni bir parti için çalışmalarını hızlandıran Ali Babacan'ın partisine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül destek vereceğini açıkladı. Ayrıca Babacan'ın yeni partiyi Aralık ayının sonuna kadar kuracağı belirtildi.

Babacan'a yakın kaynaklar tarafından yeni partinin detayları belirtildi. Kaynaklar tarafından partinin kurucular kurulunun 60-70 kişiden oluşacağı, tüzük ve programının hazır olduğu, enel merkez binası için de dört ayrı alternatifi değerlendirildiği belirtildi.

ABDULLAH GÜL DESTEK VERECEK

Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni partide yer almayacağı ancak Abdullah Gül'ün destek vereceği belirtildi. Bu konu hakkında Abdullah Gül'ün şu açıklamaları yaptığı ifade edildi:

"Ben her türlü desteğe hazırım. Gerek fikir verme anlamında gerekse de bazı isimlerin partiye desteğini sağlama ve ilişkileri yürütme anlamında destek vereceğim."