Abdülkadir Selvi'den Yeni Partilere Eleştiri

Abdülkadir Selvi'den Yeni Partilere Eleştiri

Yeni partilere eleştiri: Mecliste başkanlığa ‘evet’ diyenlerin parlamenter sistem kampanyası yapmaları ne denli ahlaki?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi AK Parti’den ayrılıp partilerini ilan etmek için gün sayan Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’ü eleştirdi.

Babacan, Davutoğlu ve Gül’ün AK Parti politikalarına dönük eleştirilerini hatırlatan Selvi bunların başkanlık sistemine karşı çıkıp parlamenter sisteme dönüşü savunduklarını söyledi. Bu üç ismi Erdoğan’ın yalnız bırakmakla suçlayan Selvi ''Meclis’te başkanlık sistemine ‘evet’ oyu verip şimdi sisteme karşı kampanya yapmak ne denli ahlaki oluyor’’ sözleriyle tepki gösterdi. İşte Selvi’nin yazısının o bölümü:

Meclis'te evet oyu verdiniz şimdi karşı kampanya yapmak ne denli ahlaki?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, 2013’ten sonrası AK Parti politikalarına dönük eleştirilerde bulunuyorlar. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, başkanlık sistemine karşı çıkıp parlamenter sisteme dönüşü savunuyorlar. Başkanlık sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği Meclis’te oylanırken milletvekiliydiler, peki ne yönde oy kullandılar? Meclis’te başkanlık sistemine ‘evet’ oyu verip şimdi sisteme karşı kampanya yapmak ne denli ahlaki oluyor?

Bugün eleştirdikleri hangi konularda bir tavır koydular?

Siyaset aynı zamanda bir tavır ve duruş işidir. Gül, Davutoğlu ve Babacan; Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve MKYK üyesi olarak yetkili konumdayken bugün eleştirdikleri hangi konularda bir tavır koydular?