Abdulkadir Selvi: Erdoğan Kararını Verdi

Abdulkadir Selvi: Erdoğan Kararını Verdi

Abdulkadir Selvi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni partiler için karar aldı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partilere ilişkin, “Biz kendi yolumuza bakacağız, biz kendi işimize bakacağız” dediğini aktardı.

Erdoğan'ın "Yeni partilerle ilgili konuşmama kararı aldığını söylediğini" belirten Selvi, bugün yayımlanan "Erdoğan’dan satır arası kritik mesajlar" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 milletvekili ile yüz yüze görüşmüş. İstişare toplantısında ise 40’a yakın milletvekili söz almış. Son günlerin flaş tartışma konusu olan 40 artı 1 konusu sorulmamış. Zaten Erdoğan da toplantıyı açış konuşmasında “Bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapatıyorum” demişti. Tabii siyaset bu konuyu kapatacak mı, orasından emin değilim. AK Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partiler birebir görüşmeler sırasında gündeme gelmiş. Erdoğan, “Biz kendi yolumuza bakacağız, biz kendi işimize bakacağız” demiş. Yeni partilerle ilgili konuşmama kararı aldığını söylemiş. Erdoğan 19 Ekim’de Kayseri’ye gidiyor. Abdullah Gül’ün memleketinde bu kuralını bozabilir."