ABD'den İsrail'e İran İzni

ABD'den İsrail'e İran İzni

Sürpriz.. Biden İsrail'e İran'ın nükleer programını vurması ve Suriye'deki sitelerini hedef alması için yeşil ışık yaktı

İsrail, ABD Başkanı Joe Biden'in yönetimine İran nükleer anlaşmasına karşı sert tavırlar alması için baskı yapmaya devam ediyor ve bir İsrailli yetkili Wall Street Journal'a ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Yair Lapid'i bu konuda bilgilendirdiğini doğruladı.

ABD'li yetkililer Wall Street Journal'a Biden'ın İsrail'e ABD'nin anlaşmaya verdiği yanıt hakkında bilgi verdiğini ve İsrail'in İran'ın nükleer programını vurarak veya Suriye'deki İran tesislerini hedef alarak kısıtlanmayacağını taahhüt ettiğini söyledi.
ABD'li yetkililer, anlaşmanın Tahran'ın yüzlerce santrifüjü kaldırmasını ve İran'ın nükleer programını ilerletme kabiliyetini sınırlamasını gerektireceğini belirtti.
Mossad şefi David Barnea'nın İran ile nükleer anlaşmayı görüşmek üzere Pazartesi günü Washington'u ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu ziyaret, İsrail'in İran ile dünya güçleri arasındaki nükleer anlaşmayı belirginleştirmek için gösterdiği yoğun çabalar çerçevesinde gerçekleşti.

The Times of Israel'e göre Barina, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Holata'nın ziyaretinin ardından son günlerde İran nükleer anlaşmasını görüşmek üzere Washington'u ziyaret eden üçüncü İsrailli yetkili olacak.
Bu bağlamda İsrail Başbakanı Yair Lapid, ülkesinin İran ile büyük güçler arasında tehlikeli olarak nitelendirdiği nükleer anlaşmanın imzalanmasını önlemeye yönelik yoğun bir kampanya yürüttüğünü doğruladı.
İran Ulusal Güvenlik Komitesi ise Batı'nın nükleer anlaşmayı reddetmesi durumunda masada başka seçeneklerin olduğunu duyurdu.
Parlamentonun Ulusal Güvenlik Komitesi'nin bir üyesi, İran halkının İran'ı istediği ayrıcalıklardan mahrum bırakan hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğini açıkça belirtti.
Aynı zamanda İran'ın bunun için güç ve yeteneğe sahip olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı'nın kendi ifadesiyle diplomasi alanında daha güçlü çalışabileceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı