ABD'de 'Türkiye'ye Nota' Verelim Talebi

ABD'de 'Türkiye'ye Nota' Verelim Talebi

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında Türkiye'ye diplomatik nota verilmesini talep etti.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 72. Dönem Toplantıları'na katılmak için 19 Eylül'de New York'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden korumalara 'diplomatik nota' verilmesini istedi. 

TILLERSON'A MEKTUP

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ed Royce ve New York Temsilciler Meclisi Üyesi Elliot Engel, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a yazdıkları mektupta, New York'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının yeni bir şiddet olayına karışmamaları için gerekli diplomatik adımların atılmasını istedi.

Mektupta; 2016 yılında Washington'da Erdoğan'ın korumalarının Brookings Enstitüsü'ndeki gazetecilere saldırdıkları' iddia edildi.

PKK'LILAR VE FETÖ'CÜLER HAKKINDA "BARIŞÇIL PROTESTOCULAR" TANIMI

Mektubun devamında, "Barışçıl protestoculara saldırıyla suçlanan korumaların, resmi delegasyonun bir parçası olarak ABD'ye giriş vizelerinin kaldırılacağına dair güvencelerinizi istiyoruz. Korumalar da içinde olmak üzere bu ülkeyi ziyaret eden yabancı yetkililer, ABD yasalarına uymak zorundadır" denildi.

"DİPLOMATİK NOTA VERİLSİN"

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bu çerçevede Türk delegasyonunun New York ziyareti öncesi, Kongre'nin beklentilerini Türkiye'ye 'diplomatik notayla' açıkça iletmesi istendi. Mektupta, bu uyarının Dışişleri Bakanı Tillerson veya Ankara Büyükelçisi John Bass aracılığıyla Türkiye'ye de en üst düzeyde iletilebileceği belirtildi.

FETÖ PARMAĞI MI VAR?

Son yıllarda FETÖ'cülerin ABD'de senatörlere ve diplomatlara yüklü miktarlarda paralar vererek Türkiye aleyhine lobi yaptığı biliniyor. Bu durum göz önüne alındığında, söz konusu talebin arkasında da FETÖ lobisinin bulunabileceği düşünülüyor.