ABD Savunma Bakanı: İsrail'e Olan Bağlılığımız Kesin ve Tutarlıdır

ABD Savunma Bakanı: İsrail'e Olan Bağlılığımız Kesin ve Tutarlıdır

ABD Savunma Bakanı: İsrail'e olan bağlılığımız kesin ve tutarlıdır ve askeri işbirliğini derinleştirmeye odaklanıyoruz

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının sağlam ve sarsılmaz olduğunu söyleyerek, ABD Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile askeri işbirliğini derinleştirecek girişimlere odaklandığını vurguladı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan açıklamaya göre bu, Austin ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant arasındaki bir telefon görüşmesi sırasında geldi.

Açıklamada, "İki bakan, İran'ın desteğiyle bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik bir dizi tehdidi görüştü ve bu tehditlere karşı koymak için birlikte çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı" denildi.

Görüşmeler sırasında Austin, ABD'nin, özellikle önümüzdeki haftalarda ve aylarda siyasi diyalog yoluyla geniş bir uzlaşmanın dirençli bir demokrasinin kritik bir bileşeni olduğuna inandığını vurguladı.

Ayrıca, İsrailli ve Filistinli liderlerin Batı Şeria'da istikrarı sağlamak için anlamlı adımlar atmasının aciliyetiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Austin, Filistinli liderleri "terörü kınamaya ve şiddet eylemlerinden kaçınmak için aktif adımlar atmaya" çağırdı ve Gallant'ı "Filistinli sivillere yönelik aşırı yerleşim şiddetini ele almaya ve İsrail Savunma Bakanlığı'nın Batı Şeria'daki Filistinliler için ekonomik fırsatları iyileştirme çabalarını sürdürmeye" çağırdı. ”

Kaynak:TEVHİDHABER