ABD Halkı: İç Savaş Çıkacak

ABD Halkı: İç Savaş Çıkacak

Anket : Amerikalıların yarısı önümüzdeki yıllarda iç savaşın patlak vermesini bekliyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yeni bir ABD araştırması, ülke vatandaşlarının yaklaşık yarısının "önümüzdeki birkaç yıl içinde" bir iç savaş çıkmasını beklediğini, Amerikalıların %20'sinin ise şiddeti demokrasiyi korumak için bir gerekçe olarak gördüğünü ortaya koydu.

Davis Üniversitesi'ndeki Şiddeti Önleme Araştırma Programından ve California'daki Şiddet Araştırma Merkezi'nden araştırmacılar , ankete katılanların %50,1'inin iç savaşın yakında olacağı konusunda en azından kısmen hemfikir olduğunu, %47,8'inin ise katılmadığını söyledi.Çalışmanınsonuçları ayrıca nedenleri de gösterebilir. Ankete katılanların üçte ikisi ülkede demokrasiye yönelik "ciddi bir tehdit" olduğunu ve yaklaşık %90'ı ABD'nin demokrasi olarak kalmasının çok önemli olduğunu söylüyor.
%40'tan fazlası, ülkenin "güçlü bir liderine" sahip olmanın demokrasiye sahip olmaktan daha önemli olduğunu düşünüyor Ankte katılanların 20'si, seçilmiş liderler bunu yapmazsa şiddetin demokrasiyi korumak için haklı olabileceğini kesinlikle kabul ettiğini söyledi. %15'ten fazlası "Amerikan yaşam tarzımızı" kurtarmak için şiddet kullanımını şiddetle onayladıklarını belirtti.