Abbas'ın Siyonistlerle Görüşmeleri Başlatma Önerisini ABD Geri Çevirdi

Abbas'ın Siyonistlerle Görüşmeleri Başlatma Önerisini ABD Geri Çevirdi

Abbas'ın Siyonistlerle Görüşmeleri Başlatma Önerisini ABD Geri Çevirdi

Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas'ın siyonist işgale ve onun hamisi ABD'ye yaranabilmek için Gazze'de siyonist saldırganlığa göğüs geren direnişçilere yönelik çirkin iftiraları ve asılsız iddialara dayandırdığı haksız eleştirileri, ayrıca Batı Yaka bölgesinde Gazze direnişine destek ve kazanılan zaferi kutlama amacıyla meydanlara çıkan kalabalıklara yönelik polis saldırıları, bu eylemlere iştirak edenleri meydanlardan ve evlerden toplamak için cadı avına çıkması tatmin edici olmadı.

el-Quds gazetesinin dün (4 Eylül Perşembe) yayınladığı habere göre Abbas'ın siyonist işgal rejimiyle masa başı görüşmeleri başlatması için ABD'ye yönelttiği aracılık teklifi kabul görmedi. Habere göre Abbas'ın bu amaçla Vaşington'a gönderdiği üst düzey bir heyetin talebini ABD yönetimi reddetti.

Haberde Abbas'ın gönderdiği heyetin içinde işgal rejimiyle görüşme heyetlerinin sürekli başında yer alan Saib Arikat ve istihbarat müdürü Macid Ferec gibi üst düzey isimlerin yer aldığı ifade edildi. Heyetin, başkenti Kudüs olacak bir Filistin devletinin kurulması için zaman takvimi oluşturulması amacıyla görüşmeler başlatılması yönünde bir öneride bulunmak için gönderildiği ifade edildi.

ABD yönetiminin tek yönlü bir adım atılmasına karşı olduğunu ancak görüş alışverişi için biraz zamana ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek Abbas'ın elemanlarını geri çevirdiği dile getirildi.

Abbas'ın bu heyeti tam da işgal rejiminin Batı Yaka bölgesinde yeni yerleşim birimleri inşa etmek amacıyla dört bin dönüm arazi gasp etme kararı aldığı sırada göndermesi ise dikkat çekici.