Abbas'ın Polisleri Mescidi Aksa Yürüyüşüne Yine Coplarla Müdahale Etti

Abbas'ın Polisleri Mescidi Aksa Yürüyüşüne Yine Coplarla Müdahale Etti

Siyonist işgalcilerin Mescidi Aksa'yı hedef alan çirkin saldırıları karşısında göz doldurur bir şey ortaya koymaksızın içi boş açıklamalarla yetinen Mahmud Abbas yönetimi direnişçilerin tepkilerine ve protesto eylemlerine de fırsat vermiyor. Bugün (7 Kası

Siyonist işgalcilerin Mescidi Aksa'yı hedef alan çirkin saldırıları karşısında göz doldurur bir şey ortaya koymaksızın içi boş açıklamalarla yetinen Mahmud Abbas yönetimi direnişçilerin tepkilerine ve protesto eylemlerine de fırsat vermiyor. Bugün (7 Kasım) Cuma namazı sonrasında Batı Yaka'nın Nablus şehrinde Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın çağrısıyla düzenlenen Mescidi Aksa'ya destek yürüyüşüne özerk yönetime bağlı güvenlik güçleri coplarla saldırdı ve katılanları dağıtmaya çalıştılar.

Yürüyüşün Cuma namazı sonrasında Nablus'ta en-Nasr Camisi'nin önünden başlayıp Şehitler kavşağına doğru ilerlediği, fakat Abbas yönetimine bağlı polislerin eylemcilerin eski Nablus kapılarına yaklaştıkları sırada engel oldukları ve Şehitler kavşağına kadar ilerlemelerine izin verilmediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin olaylara şahit olanlardan edindiği bilgilere göre yürüyüşçülerin belirledikleri noktaya kadar ilerlemekte ısrarlı davranmaları üzerine özerk yönetim polisleri coplarla saldırıya geçti ve katılanları daha da ısrar etmeleri durumunda silah kullanacakları üzere tehdit ettiler.

Özerk yönetim polisleri iki hafta önce de yine Mescidi Aksa'ya destek amacıyla düzenlenen gösteriye izinsiz düzenlendiği gerekçesiyle engel olmuşlardı.

Özerk yönetim polislerinin bütün bu müdahalelerinde işgal rejimiyle hâlen devam eden güvenlik işbirliği anlaşmasının rol oynadığı tahmin ediliyor.

 

Page Top