AB, Hamas'ı Terör Listesinden Çıkardı

AB, Hamas'ı Terör Listesinden Çıkardı

Birçok Avrupa devletinin Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanımasının ardından, Avrupa'dan İsrail'e bir darbe daha geldi.

Avrupa Birliği hukukunu ilgilendiren konularda son sözü söyleyen kurum olan Avrupa Adalet Divanı, Hamas'ın AB'nin terör listesinden çıkarılmasına karar verdi. 

AFP'nin haberine göre, Avrupa Birliği ile Hamas'ın, örgütün terör listesinde olduğu için doğrudan iletişime geçemediği ve bu sebeple 'terör örgütleri' listesinden çıkarıldığı ifade edildi. 

İsrail'deki bir tv kanalı ise, Avrupa'daki bazı resmi kuruluşların da Hamas'ı terör örgütü listesinden çıkarmayı planladıklarını duyurdu. Hamas'ın terör listesinden çıkarılmasını öneren Avrupalı Diplomatlar, Hamas'ın bulunduğu şartlarda incelenmesi gerektiğini savundu. Avrupa'daki önemli ülkelerin Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanımasının ardından, AB'nin Hamas'ı terör listesinden çıkarması İsrail için diplomatik krize neden olabilir şeklinde yorumları da beraberinde getirdi. 

Avrupa Adalet Divanı, İslami Direniş Hareketi Hamas'ı, 2003 yılında, İsrail'deki bazı hedefleri vurduğu için terör örgütü listesine almıştı. 

YENİ ŞAFAK