5 bin çocuk aynı anda namaza

5 bin çocuk aynı anda namaza

6 Ekim'de Fatih Camisi'nde öğle namazının ardından, 6-12 yaşındaki yaklaşık 5 bin çocuğun katılımıyla '7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum' etkinliği düzenleyecek.

Tüm Din Hizmetleri Derneği, Hazreti Peygamber'in 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin' hadis-i şerifinden yola çıkarak, 6 Ekim'de Fatih Camisi'nde öğle namazının ardından, 6-12 yaşındaki yaklaşık 5 bin çocuğun katılımıyla '7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum' etkinliği düzenleyecek. Etkinlik günü cami girişinde kayıt alınacak ve çocukların programa katıldıklarına dair belge verilecek.

Derneğin genel başkanı Metin Kaçar, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki camilerde hizmet eden, proje sahibi, rutinin dışına çıkan hocaların bir araya gelerek istişarede bulunması sonucu derneği kurduklarını söyledi.
 
Kaçar, derneğin sadece İstanbul'a değil, bütün ülkeye hizmet etmek amacıyla kurulduğunu ve 2 yıllık bir acil eylem planıyla yola çıktığını anlatarak, "Türkiye'de din işleri yapan, din gönüllüleri dernekleri bir arada toplamayı amaçlıyoruz" dedi.
 
- "Bütün kesimleri kucaklayacağız"
 
Kaçar, derneğin isminde "tüm" kelimesinin yer aldığına işaret ederek, derneğin hiçbir ayrım gözetmeden bütün kesimleri kucaklayacağını kaydetti.
 
Derneğin ilk faaliyetinin 6 Ekim'de Fatih Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenecek "7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum" etkinliği olacağını dile getiren Kaçar, şöyle devam etti:
 
"Programın çıkış noktası, alemlerin efendisi sultanımızın 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin' hadis-i şerifi. Buradan yola çıkarak yavrularımızı namaza teşvik etmeyi ve namaza başlama günlerini, hayatlarında sünnet merasimi veya evlendikleri gün gibi önemli bir gün kılmayı hedefledik. Bu çocuklarımız ileriki yıllarda 'Ben 7 yaşındaydım, 8 yaşındaydım törenle namaza başladım, elhamdülillah devam ediyorum' diyebilsinler diye. Programımız 6-12 yaş arası yavrularımıza ve ailelerine yönelik. Asıl hedef kitlemiz yavrularımız. Bu yaş grubu bütün çocuklarımızı Fatih Camisi'ne davet ediyoruz. Programın esas amacı Peygamber Efendimizin bir sünnetini ihya etmektir."
 
Kaçar, etkinlik günü cami girişinde kayıt alacaklarını ve çocukların programa katıldıklarına dair belge vereceklerini ifade ederek, çekiliş sonucu 10 çocuğu cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendireceklerini, ayrıca katılan bütün çocuklara seccade, takke, tespih, baş örtüsü gibi ürünlerin olduğu paketler verileceğini anlattı.
 
Çıkışta cami avlusunda çocukların güzel bir gün geçirmesi için çeşitli eğlence programları düzenleyeceklerini aktaran Kaçar, bu sayede günü unutulmaz kılmak istediklerini kaydetti.
 
- "Programa 5 binden fazla çocuğun katılmasını bekliyoruz"
 
Etkinliğin duyurusunu camilerde yaptıklarını ve irtibat telefonları verdiklerini dile getiren Kaçar, "Bu telefonlara yoğun teveccüh olduğunu görüyoruz. Basın kurumlarıyla da duyurmaya çalışacağız. 5 bin çocuğumuzun katılımını bekliyoruz. İstanbul için bu sayı olmayacak bir rakam değil. 7'den 77'ye İstanbul'daki bütün kardeşlerimizi davet ediyoruz" diye konuştu.
 
Kaçar, derneğin olağan genel kuruluna Türkiye'nin farklı illerinden katılan hocalara bu programı anlattıklarını belirterek, etkinliğin farklı şehirlerde yapılacağını, İstanbul'daki güzellikleri Anadolu'ya, Anadolu'daki güzellikleri de İstanbul'a taşıyacaklarını söyledi.
 
- "Hazreti Peygamber'in çocuklara ilgisi çok daha farklıydı"
 
Hazreti Peygamber'in hayatına bakıldığında, onun müslim-gayrimüslim ayrımı yapmadan herkese değer verdiğini belirten Kaçar, "Sultanımızın çocuklara olan ilgi ve alakası çok daha farklıydı. Efendimiz, evinde kendi torunlarıyla, sokaktaki yavrularla, Medine'nin çocularıyla bizzat ilgilenmiş, onların ağlamalarının nedenini, gülmemelerinin sebebini, diğerleriyle neden oynamadıklarını sormuş ve onların sıkıntılarını bertaraf etmiş" diye konuştu.
 
Kaçar, bir milletin istikbalinin gençler olduğunu vurgulayarak, "Biz yavrularımızı imanlı, vatanını, milletini, devletini seven birer nefer olarak yetiştirirsek istikbal bizim olacaktır. Ancak biz çocuklarımızı söndürür, onlarda olan heyecanın ve güzelliklerin farkına varamayıp onları gözardı edersek istikbalde sıkıntıya düşeriz. Yıkıldığımız yerden kalkalım. Çocuklarımızı ihmal ettik. Yavrularımızın eğitimlerini ihmal ettik. Vatan, millet, bayrak, din sevgisi konusunda ihmal edilen yavrularımızdan başlayarak aziz vatanımızın iyi bir noktaya gelmesi için mücadele etmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.