40 Bin Kişiyi Dinlemişler

40 Bin Kişiyi Dinlemişler

7 bin kişiyi dinledikleri ortaya çıkan savcılar Adnan Çimen ve Adem Özcan'ın bilgisayarlarında skandalın yeni yüzü ortaya çıktı. Kişisel dosyalarda dinlenen sayısının 40 bine çıktığı öğrenildi...

Selam Terör Örgütü diye hayali bir yapılanma bahanesiyle binlerce kişiyi dinleten savcılar Adnan Çimen ve Adem Özcan'ın aslında 40 bin kişiyi dinlettikleri ortaya çıktı. İstanbul Başsavcısı Hadi Çolakoğlu'nun aldığı ihbar üzerine Çağlayan Adliyesi'nin bodrum katında bulunan dinleme dökümanları gündeme bomba gibi düşerken, her kesimden ismin dinlendiği de anlaşılmıştı.

HEPSİNİ SİLMEYE ÇALIŞTILAR
Skandal sonrasında savcılar Adnan Çimen ve Adem Özcan hakkında da soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ise iki savcının bilgisayar-larına el konuldu.Yapılan incelemede dinlenen kişilerin büyük bir bölümü-nün silindiği ortaya çıkarken, bilgilerin tamamının silinemediği de anlaşıldı. İddialara göre iki savcının bilgisayarlarında yapılan incelemede dinlenen kişilerin sayısının 40 bin olduğu bu rakamın daha da artabileceği iddia edildi.

takvim