30  Müslüman Ülkenin  Temsilcileri İsrail İle Normalleşme Konferanasına Katıldı

30 Müslüman Ülkenin Temsilcileri İsrail İle Normalleşme Konferanasına Katıldı

Arap ve İslam ülkelerinden 30 şahsiyet Kudüs'te düzenlenen normalleşme konferansına katıldı

"Kudüs Halkla İlişkiler Merkezi" adlı bir İsrail merkezi, Pazartesi günü türünün ilk örneği olan ve 30 Arap, İslam ve Afrika kökenli düşünce kuruluşlarını ve politikaları temsil eden şahsiyetleri bir araya getirecek bir konferans düzenleyeceğini duyurdu. Kudüs'teki ülkeler.

Merkezden yapılan açıklamada, konferansa katılanların İsrail ile Arap ve İslam ülkeleri arasındaki normalleşme için İbrahim Anlaşmalarını genişletme ve güçlendirme olasılıkları ile Körfez-Afrika-İsrail ortaklıkları için potansiyel alanları tartışacakları belirtildi. Al-Quds Al-Arabi gazetesine göre terörizm, ulusal güvenlik, gıda ve su güvenliği ve çevresel kaygılar.

İsrail Merkezi, konferansa Bahreyn, Çad, Etiyopya, Gana, , Ürdün, Kenya, Kosova, "", Liberya, Malavi, Moritanya, Fas, Namibya, Nijerya, Suudi Arabistan, Sudan, Güney Afrika'dan şahsiyetlerin katıldığını bildirdi. , Güney Sudan, Somali, "Somaliland", Tunus, Türkiye, BAE ve Uganda'nın yanı sıra İsrail parlamentosu üyeleri (Knesset) ve ABD'deki Yahudi liderler katıldı

Merkez, konferansın YouTube ve Facebook üzerinden canlı olarak yayınlandığını belirtti.

The Jerusalem Public Affairs, 1976'da kurulmuş, Orta Doğu'nun karşı karşıya olduğu önemli konuların araştırılması ve analizine adanmış bir Siyonist İsrail düşünce kuruluşu

Merkez Kudüs'te bulunuyor ve araştırmalarını kamu diplomasisi, dış politika, uluslararası hukuk, bölgesel diplomasinin pragmatikleri ve yerel ve küresel terörizm arasındaki bağlantılar üzerine odaklıyor.

Merkeze, İsrail'in eski Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve şu anki İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun dış politika danışmanı Dore Gold başkanlık ediyor.

Kaynak: TEVHİDHABER