2. İsrail Projesi Irak'ta...

2. İsrail Projesi Irak'ta...

İsrail lobisinin etkili bir ismi Washington ve Tel Aviv’in Irak’ta bir Kürt devleti kurma peşinde olduğunu yazdı.

Suriye’de başarısız olan ABD, askerlerini çekme kararının ardından İsrail ile birlikte ibreyi Irak’a çevirdi. İsrail lobisinin etkili bir ismi Washington ve Tel Aviv’in Irak’ta bir Kürt devleti kurma peşinde olduğunu yazdı.

ABD’nin Suriye’deki askerlerini çekmesinden rahatsız gibi görünen İsrail’in Washington ile birlikte gizli bir ajandayı uygulamaya sokmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Trump’ın aldığı kararı değerlendiren üst düzey bir Siyonist İsrail yetkilisi, “ABD Suriye’de başarısız oldu. Irak’a döndü. Neler olacağına bakacağız” dedi. ABD askerlerinin Irak’a geçmesiyle ilgili Siyonist Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Dr. Joseph Frager çarpıcı bir yazı yazdı.

Israil National News’de yazan Dr. Frager, “Time for a Kurdish State (Kürt Devleti zamanı)” başlığını attı.

Frager, yazısında, “Ortadoğu’da bir Kürt devleti kurulması; ABD, İsrail ve Ortadoğu’nun geri kalanı için harika olacaktır” dedi.

Frager, adeta ABD’nin ve İsrail’in Ortadoğu planını açıkladı. Hem ABD’nin hem de İsrail’in üst düzey isimlerine yakın olan Frager,  “2019’da; ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun, yeni savunma bakanının işinin bir parçası da, bir Kürt devleti kurmak olacaktır” dedi.

 

fha