1500 Kişiyle Şafak Operasyonu: 47 Gözaltı

1500 Kişiyle Şafak Operasyonu: 47 Gözaltı

İstanbul'da 2 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerinin ardından, Okmeydanı, Gazi Mahallesi, Alibeykey ve Sancaktepe'de bin 500 polisle şafak operasyonu düzenlendi.

İstanbul'da son aylarda sokakta yaşanan terör eylemlerinin artması üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

 

KAMERADAN TESPİT EDİLDİ

 

Okmeydanı, Gazi Mahallesi, Alibeyköy ve Sancaktepe'de, polise molotoflu saldırı düzenleyen, bomba atan ve polis memurlarını yaralayan zanlılar binlerce saatlik kamera görüntülerinden tek tek tespit edildi ve operasyon emri verildi.

 

ÖRGÜTÜN KARARGAHINA ŞAFAK BASKINI

 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda sabah erken saatlerde başlayan operasyonda, polis helikopteri de havadan destek verdi. Yapılan operasyonda, Uğur Kurt'un ölümünden hemen önce polise molotof kokteyli ile saldırarak polisin silah kullanmasına neden olan bir molotofçunun da aralarında bulunduğu 5'i çocuk 43 kişi gözaltına alındı.

 

Polis, örgütün karargah evi olarak kullandığı çelik kapılı bir eve de itfaiye aracının yardımıyla çatıdan girdi. Bazı örgüt yandaşları, karargah evin bir odasında bulunan çok gizli kayıtların bulunduğu bilgisayar harddisklerini ve bazı dokümanları yakarak imha etmeye çalıştı.

 

O KADIN GÖZALTINA ALINDI

 

Operasyonlar sırasında, Cinayet Bürosu'nda görevli başkomiser Cihat Kaya Er'i linç ettirmek istediği ileri sürülen bir kadın da gözaltına alındı. Polise bomba atarken görüntülenen bir bombacı da gözaltına alınan zanlılar arasında bulunuyor.

 

BOMBA VE SİLAH BULUNDU

 

Yapılan operasyonlar sırasında örgütün Okmeydanı'nda karargah evi olarak kullandıkları yerde çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların gizlendikleri ev ve işyerlerinde ise 3 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet parça tesirli bomba, demir sapan, maske ve baretler ile çok sayıda molotof kokteyli ve malzemeleri ele geçirildi.

 

Sorumlular gözaltında

 

Şafak operasyonunda gözaltına alınan zanlıların 28'inin DHKPC ve Dev-Genç mahalli alan sorumlusu olduğu, 12'sinin PKK'ya yakınlığıyla bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyesi, 5'inin de çocuk olduğu belirlendi. Gözaltına alınan YDGH üyelerinin, Sancaktepe Kaymakamlığı'nın bombalanması, polis araçlarının Molotoflu kokteyli saldırı düzenlenmesi gibi çok sayıda eyleme karıştıkları belirlendi.

 

43 KİŞİDEN 5'İ ÇOCUK

 

Operasyonda yakalanan ve olaylara karıştığı tespit edilen 5'i çocuk 43 zanlı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan doktor kontrollerinin ardından gözaltına alındı.