100 yıl Sonra Çanakkale

100 yıl Sonra Çanakkale

Çanakkale Savaşı'nın yıldönümünde dünyanın dört bir yanından gelen konuklar Gelibolu yarımadasında buluştu.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümü anma töreni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve 100. yıl Barış Zirvesi'ne katılan konuk heyetlerle Yahya Çavuş Şehitliği'nde öğle yemeğinde bir araya gelmesiyle başlayacak. Mehmetçik Anıtı ile İngiliz Anıtı'nda düzenlenen törene katılacak Erdoğan, konuk heyet başkanları onuruna Savarona Yatı'nda akşam yemeği verecek.
 Birçok ülkeden cumhurbaşkanı, devlet başkanı, parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan ve büyükelçi düzeyinde temsilcinin katılacağı törenlerde Birleşik Krallık Galler Prensi Charles, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Katar Emiri Tamim bin Hamad El Sani ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da bulunacak.
 Prens Charles Çanakkale'ye geçti
 Galler Prensi Charles, törenlere katılmak Türkiye’ye geldi. Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen Barış Zirvesi'ne katıldıktan sonra Çanakkale'ye geçti. Şehitler Abidesi ve İngiliz Anıtı'nda düzenlenecek törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katılacak olan Prens’i hava limanında Vali Ahmet Çınar karşıladı.
 Prens Charles, geceyi Çanakkale Boğazı Yat Limanı açıklarında bekleyen İngiliz Donanması'na ait Bulwark zırhlısında geçirdi.
 Kaynak : Al Jazeera Türk