10 Yıl Hapis Cezası Alan İsrail Vatandaşı Erdoğan'ın Araya Girmesi İle Serbest Bırakıldı

10 Yıl Hapis Cezası Alan İsrail Vatandaşı Erdoğan'ın Araya Girmesi İle Serbest Bırakıldı

İsrail Dışişleri Bakanı, Türkiye'de 10 yıl hapis cezasına çarptırılan İsraillinin ülkesine döneceğini duyurdu: "Erdoğan ve Fidan'a katkıları için teşekkürler"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'de 10 yıl hapis cezasına çarptırılan bir İsrail vatandaşının, Ankara ve İsrail arasında kurulan temaslar sonucunda, "ülkesine döneceğini" ifade etti.

Perşembe sosyal medya platformu X üzerinden açıklamada bulunan Cohen, "Cumhurbaşkanı Herzog ve diğer yetkililerin müdahalesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Danny Awka bu hafta başında ailesine dönecek" dedi.

Cohen, paylaşımında, "Bu İsrail devletinin ve Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail vatandaşları için gösterdiği çabanın bir örneğidir ve Türkiye ile İsrail arasında ısınmakta olan ilişkilerin kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Dışişleri Bakanı Fidan'a sorunun çözümündeki katkıları için teşekkür ederim" dedi.

Jerusalem Post'un haberine göre, 35 yaşındaki Danny Awka, 2019'da yasa dışı olarak gat bulundurduğu ve kaçırma girişiminde bulunduğu için 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gatın kişisel kullanımı Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinde yasaklı olsa da gat doğal halinde İsrail'de kullanılabiliyor.

Jerusalem Post, Awka'nın cumartesi serbest bırakılması ve sınır dışı edilmesinin planlandığını yazdı.

Awka, gatı taşıması için kandırıldığını savunuyor.

KAYNAK: T24