Zeydan'dan "Erken Seçim" Çağrısı

Libya Başbakanı Ali Zeydan, açıklamasında ulusal çıkarın önemine vurgu yaptı.

Zeydan, Libya televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Zintan merkezli "İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugayları'nın" Libya Milli Genel Kongresi'ni (MGK) istifa etmemesi halinde zorla düşürmekle tehdit etmesine işaret ederek, "Hikmet üstün gelmiştir ve herkes birbiriyle anlaşmıştır" diyerek, Meclis'e "erken seçim" çağrısında bulundu.

Başbakan Zeydan, sözünü ettiği anlaşma ve anlaşmanın tarafları hakkında bilgi vermedi ancak MGK, "İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugayları'nın" dağıtılmasını önermişti.

Geçen cuma günü Tümgeneral Halife Haftar tarafından gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından bir grup milis, dün yaptığı açıklamada, MGK'nın istifa etmemesi halinde yönetime el koyacağı tehdidinde bulunmuştu.

Afrika Haberleri

Globes: İsrail'in intihar amaçlı drone fabrikası Fas'ta faaliyete geçti
Libya açıklarında iki göçmen teknesinin alabora oldu
Mısır’da nükleer uzmanına suikast
Endonezya'da camide cuma namazı sırasında patlama
Türkiye’nin fabrikaları tırlarla Mısır’a taşınıyor