Yüzlerce Filistinli Akın Etti

YÜZLERCE FİLİSTİNLİ HAREM-İ ŞERİF'E AKIN ETTİ

Mescid-i Aksa Derneği tarafından İslami Vakıflar ve Kutsallarını Koruma projesi çerçevesinde başlatılan “Aksa Buluşmaları” kapsamında yüzlerce Filistinli, dün, akşam ve yatsı namazını harem-i şerif'te kıldı.

Proje kapsamında 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler 30’a yakın otobüs ile işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir beldesinde bulunan Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti.

‘Aksa Buluşmaları’ projesinin koordinatörü Mescid-i Aksa Derneği Başkanı Safvat İfreyc ve 1948 Filistin İslami Hareketi Başkanı Yardımcısı Kamel Hatip, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı yoğun bir şekilde ziyaret etmesinin harem-i şerif’in korunmasında önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Öte yandan, Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Filistinliler için konuşma yapan Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Ömer el-Kisvani, yaptığı açıklamada, “Ne mutlu size, bütün Müslümanların arasından bu kutsal yer Mescid-i Aksa’yı koruma görevi sizin omuzlarınızın üzerinde. Özellikle bu günlerde yaşanan fanatik Yahudilerin saldırıları karşısında bu görevin önemi daha da büyüktür.” dedi.

Konuşmasının devamında Müslümanlara Mescid-i Aksa’yı ziyaret etme çağrısı yapan el-Kisvani, “Düşmanlarımıza burudan sesleniyoruz, bizim irademizi kıramayacak ve Mescid-i Aksa’ya yönelik planlarınızda başarılı olamayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberleri

Beyaz Saray'a alınmayan Müslüman belediye başkanına destek
Kanada Hükümetinden Yoksullara ve Engellilere 'intihar'Tavsiyesi
Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Davasında Yeni Gelişme
Yeni Zelanda'da Müslüman Öğreciye Saldırı
Oğul Kaddafi ile ilgili yeni gelişme