"Yola Çıkan Gemilere Selam Olsun"

Hamas lideri Dr. Berdavil, Türkiye'nin İslam ve Arap dünyasının baş köşesine yerleşmesini umduğunu söyledi.

Filistinli milletvekili, Hamas'ın Filistin Meclisi'indeki Islah ve Değişim grubunun sözcüsü ve Hamas'ın önde gelen liderlerinden Dr. Salah Berdavil, İsra Haber Gazze muhabiri Muaz Amur araclığıyla Türkiye'ye seslendi.

Dr. Berdavil'in Türkiye'ye gönderdiği sıcak ifadelerle dolu mesajı sunuyoruz:

"İlk olarak Türk halkına selamlarımızı sunuyoruz. Bu selam sadece bugünün değil, Türkiye ve Türk halkının tarihi rolünü iyi bilen Müslüman Arap hafızası ile Filistin hafızasının ürünüdür.

Bu adamlar güneşin batmadığı bir imparatorluk kurduklarında İslam ve Arap ümmetinin başını dik tutmuşlardır. Bu imparatorluk genişliği ve gücüyle İslam halifeliğinin çökmesine engel olmuş hatta güçlü bir İslam halifeliği kurmuştur.

Tarih boyunca cesareti ve izzetiyle seçkin bir konumda olan asil Türk halkı bugün, Filistin halkının maruz kaldığı zalim ambargoya izzet ve cesaretle karşı çıkıp, engelleri aşması ve başbakanının konumuyla bizim hafızamızı yoklamamızı ve Türkiye'nin eski şanını hatırlamamızı sağlıyor.

Gazze savaşı esnasındaki şerefli konumu, güçlü açıklamaları, birçok ağzın ve birçok makamın sustuğu bir zamanda hakkı söylemesi ve Gazze halkına uygulanan ambargonun kaldırılmasında ısrar etmesi. Bütün bunlar bizi geçmişe döndürüyor.

Ve bugün Türk halkının asil konumunun yardımıyla Türkiye yavaş yavaş Gazze ambargosunu kırmak için ilerliyor.

Gazze'ye ulaşacak bu gemi filosuna selam olsun. Bu filo Filistin halkının dramını sona erdiremeyecek olsa da bizim için güçlü bir sevgi ve samimiyet mesajı ve bu rejimi doğuran demokrasiyi tanıyan, Amerika ve onun bölgedeki müttefiklerinin çifte standart uygulamasını tanımayan yüce siyasi bir mesajdır. Bu nedenle selamların tümü bu filoya.

Allah'tan onların sundukları yardımları bereketli kılmasını ve Türkiye'nin Arap ve İslam âleminde baş köşeye yerleşmesini istiyoruz."

israhaber

Filistin Haberleri