Yıldırım: Suriye'de Çözüm İstiyorsak ...

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk-Show Tv-Bloomberg HT ortak yayında Alican Türkoğlu ve Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk-Show Tv-Bloomberg HT ortak yayında Alican Türkoğlu ve Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı.

Programa Türkiye'nin Suriye'nin Cerablus şehrine yaptığı Fırat Kalkanı Operasyonu'nu değerlendirerek başlayan Yıldırım, Gülen, PKK ve DAEŞ'le ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin ABD ve diğer ülkelerle olan ilişkilerine değinen Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'da ekonomik alanda yapılacak yatırımlardan bahsetti.

Yıldırım, Suriye buhranının siyasi yolla halledilmesi gerektiğine temasla, Türkiye'nin Mısır'la da  ilişkilerini düzeltme ihtiyacı olduğunu  zira Türkiye'nın Mısır'la mevcut durumunu sürdürmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye başbakanının bu açıklaması, Türkiye'nin desteğindeki isyancıların dün Suriye'nin Cerablus'un merkezini işgallerine geçirmelerinden bir kaç saat sonrasında yapılması dikkat çekti.

Suriye dışişleri bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Türkiye tanklarının Suriye topraklarına girmesini kınamıştı.

Güncel Haberleri

Bilal Erdoğan: Geçmişte Müslümanlara soykırım yapıldı. Artık yapamazlar; çünkü Erdoğan var.
Atasoy Müftüoğlu: ABD'de İran Karşıtlığının Temellerinin Atıldığı Kritik Toplantı
Tom Barrack'tan Epstein itirafı
Arıkan'dan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine tepki: Türkiye, İran'a karşı İsrail'e lojistik mi sağlayacak?
Erdoğan’dan kritik karar: Yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin!