"Yılan Operasyonu"nun Ayrıntıları (FOTO-VİDEO)

İşgalci İsrail, direnişin kalesi Gazze'yi almak için operasyonlarını sıklaştırıyor.

Kassam mücahidler kara harekatı ile Gazzeyi almak isteyen işgalcilere ağır yenilgiler yaşatıyor ve cihadın meyvesi şehadetlere ulaşıyor. İşte Filistin'de günün ayrıntıları...

 

 

Kassam Tugayları “Yılan Avı” Operasyonunun Ayrıntılarını Açıkladı

 

 

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, Cibaliya Mülteci Kampı’nın doğusunda kalan bölgede bu sabah meydana gelen çatışmalarla ilgili ayrıntıları, düzenlediği bir basın toplantısıyla anlattı.

 

Kassam Tugayları adına açıklama yapan Ebu Ubeyde, mücahitlerin bu sabah girdiği çatışmada önceden yaptığı hazırlıklar nedeniyle işgal gücü askerlerine zor anlar yaşattığını, siyonist özel birliklerinin mücahitlerin kurduğu pusuya düştüğünü ifade etti.

İzzettin el-Kassam Tugayları’nın gece saatlerinde bölgeye sızmaya çalışan işgal güçlerinin hareketlerini gözetlediğini belirten sözcü, attıkları her adımı takip eden mücahitlerin siyonist güçlerin ne yapmaya çalıştığını anladığını ve bütün stratejisini bunun üzerine kurduğunu söyledi.

 

Ebu Ubeyde bu sabah (26 Ekim Cuma) yaşananları şöyle anlattı: “Mücahitler işgal güçlerinin taktiğini anladıktan sonra bir şehadet birliği ve bir de destek birliği oluşturdu. En arkada ise hava savunma birliği oluşturuldu. İlk andan itibaren şaşkınlığa uğrayan işgal güçleriyle birkaç metrelik mesafeden çatışmaya giren mücahitler, askerlerin feryat seslerini işittiklerini ve bazılarının yere düştüğünü gördüklerini ifade etti.”

 

Ebu Ubeyde, işgal güçlerinin çekilmesi sırasında arkada bekleyen destek birlikleriyle işgalcileri acziyet içerisinde bırakan ve çekilirken zayiat verdirmelerini engelleyen mücahitlerin, hava savunma silahlarıyla da işgalcilerin özel komando birliklerini korumaya gelen helikopterlerin füze atmasını engellediklerini kaydetti.

 

İşgal güçlerinin çekilmesinin ardından bölgede tarama yapan mücahitlerin; çeşitli silahlar, tedavi gereçleri, tıbbi malzeme ve teçhizat bulduğunu kaydeden sözcü, yerdeki kan izlerinin de işgal güçlerine vurulan darbeyi göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Sözcü açıklamasını “Düşman askerleri ve silahlarıyla yeniden toparlanıp gelsin. Gelirken de yanında daha çok ceset torbası getirsin. Çünkü bu kez darbemiz daha da acıtıcı olacak” sözleriyle noktaladı.


İşgalciler Kana Doymuyor: Dört Şehit Yedi Yaralı

 

En kanlı günlerinden birini yaşayan Filistin’de İsrail işgal güçleri gece saatlerinde başlattığı saldırılarını hız kesmeden sürdürüyor. Yılan Avı Operasyonu’nda Kassam mücahitlerinden ciddi bir darbe yiyen işgalciler, operasyonun hemen ardından başlattıkları kara ve hava saldırılarında sabah iki, öğleden sonra da dört mücahidi şehit etti. Yerel kaynaklar çatışmaların şimdilik durduğunu, ancak Siyonistlerin her an yeniden saldırabileceklerini belirtiyor.

 

 

 

 

İşgal güçlerinin sabah saatlerinde aldıkları yenilginin ardından bölgede bulunan mücahitlere yaptığı saldırıda 4 direnişçi şehit oldu. Mücahitlerden birinin İzzettin el-Kassam diğer üçünün de İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyesi olduğu bildirildi. Böylelikle bugünün (26 Ekim Cuma) bilânçosunda şehit sayısı altıya yükselmiş oldu.

Öte yandan İzzettin el-Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, işgalcilerin son saldırılarında şehit olan üyeleri 26 yaşındaki Muhammet Said Şelebiyye’nin Şucaiyye mahallesindeki Selam mescidinden olduğunu ifade etti. Şelebiyye’nin, Şucaiyye mahallesinde meydana gelen çatışmadan sonra işgal güçlerinin çekilirken attığı roketle şehit olduğu belirtildi.

 

 

 

 

Acil Servis ve Ambulans İdaresi Müdürü Muaviye Haseneyn, Şadi Zeyyine ve Ahmet Hasaneyn’in çatışma sonrasında kaldırıldıkları hastanede şehit olduklarını açıkladı. Hasaneyn, ayrıca 7 direnişçinin yaralandığını, içlerinden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Öte yandan İzzettin el-Kassam Tugayları, bir işgal gücü askerinin çatışmalar sırasında Kanas tipi dürbünlü tüfeklerle vurulduğunu açıkladı

 

 

 

 

 

Dün Şehid Olan 2 si çocuk 6 Filistinliden 4'ünün Cenazesi

 

Filistin Enformasyon Merkezi & Filistin Etkinlik

Filistin Haberleri