Yeni Şafak’tan ‘Ak Saray’a ‘Vizyoner’ Savunma

Hükümete yakın yayınlarıyla bilinen Yeni Şafak, uzun süredir hukuksuzluğu, ‘en az’ 1 milyar 370 milyon TL’lik maliyeti ve ‘şatafatlı yapısı’yla gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yöneltilen eleştirileri ‘vizyonsuzluk’ diye eleştirip, Ak Saray’ı

Hükümete yakın yayınlarıyla bilinen Yeni Şafak, uzun süredir hukuksuzluğu, ‘en az’ 1 milyar 370 milyon TL’lik maliyeti ve‘şatafatlı yapısı’yla gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yöneltilen eleştirileri ‘vizyonsuzluk’ diye eleştirip, Ak Saray’ı AVM’lerle karşılaştırdı.

Bugün birinci sayfadan ‘Hepsi Saray’dan pahalı’ başlığıyla verilen haber, gazetenin sitesinde de ‘Vizyonsuz eleştiriler’başlığıyla yer buldu.

Devletin yurttaşın vegileriyle yaptırdığı ‘saray’ı özel sektörün AVM’leriyle karşılaştıran gazete, “Yeni Türkiye’nin vizyonunu kavramayamayan çevrelerin eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti, son yıllarda yapılan AVM, plaza ve rezidansın birçoğundan daha düşük. Yüzyıllarca kullanılacak saray gelecek nesillere miras” diye yazarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ‘aklama’ya çalıştı.

Kim değerlendiriyor?

Yeni Şafak’ın haber ve halkla ilişkiler faaliyeti arasında gidip gelen metninde, sarayın maliyetinin gerçekleri yansıtmadığı kadar, sarayın Türkiye’nin prestiji için ne kadar önemli olduğuna ilişkin anlatımlar da detaylıca yer alıyor.

Buna bir örnek de gazetenin şu cümlesinde göze çarpıyor: “Yeni dünya düzenindeki yerini gün geçtikçe güçlendiren Yeni Türkiye’nin sembol binalarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yöneltilen eleştiriler vizyonsuzluk olarak değerlendiriliyor.”

Öte yandan haberde, vizyonsuzluk değerlendirmesinin kaynağı paylaşılmıyor.

Zorlu’nun piyasa değerinden Akmerkez’e

Prestij girizgahının ardından Türkiye’de saraydan daha pahalı olan yapıları sıralamaya girişen Yeni Şafak, haberde şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’da son olarak inşa edilen Zorlu Center’in piyasa değeri 2,5 milyar dolar doları buluyor. Yine İstanbul’da bulunan Mall Of İstanbul’un piyasa değeri 1 milyar dolara yaklaşırken, Özdilek’in değeri ise AVM 750 milyon dolara kadar çıkıyor. İstanbul’daki bir başka merkez olan Konyon AVM’nin değeri 500 milyon dolar civarında. 1993’ten kalma ve 180 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip yapı olan Akmerkez’in bugünkü piyasa değeri de 400 milyon dolara yakın bir rakam olarak hesaplandı” 

 
Kaynak: diken.com.tr

Güncel Haberleri

Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
Perinçek: ABD, Türkiye'yi AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlıyor
KDV Oranları Arttı! Karar Resmi Gazetede Yayımlandı
Turgut Özal'a Sunulan “Gizli” Damgalı Belge Hurdacıdan Çıktı
Suudi Arabistan, 15 aydır hukuksuzca alıkoyduğu akademisyen Muhammed Ali Çağlar'ı serbest bıraktı