Yemenli üst düzey bir kaynak, Çarşamba günü el-Meyadin’e yaptığı açıklamada, Yemen’in “kana susamış suçlu bir varlık” olarak nitelediği İsrail’e karşı herhangi bir Müslüman ülkenin yanında yer alma tutumunu yineleyeceğini belirtti. Kaynak, “Yemen’in eli hâlâ tetikte, çünkü bu suçluların anlaşmalarının yalnızca kâğıt üzerinde kaldığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak, Yemen’in Lübnan’ın yanında olduğunu vurgulayarak, “Hizbullah sahada yalnız kalmayacak” dedi. Lübnan’ın hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini belirten kaynak, “Lübnan’ın yıkımına ve Hizbullah’ın hedef alınmasına karşıyız. Yemen, düşmanla yaşanabilecek her aşamaya hazırdır” açıklamasında bulundu.
Açıklamada ayrıca, Hizbullah’ın Filistin için büyük fedakârlıklar yaptığına dikkat çekilerek, özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın “şehadeti”nin bu fedakârlıkların başında geldiği ifade edildi. Kaynak, “Hizbullah’a vefa, her türlü mücadelede onun yanında durmayı gerektirir. Yemen’e göre bu suçlu yapıyla her mücadele, ümmetin ortak mücadelesidir” dedi.
Söz konusu açıklamalar, İsrail’in Lübnan’a yönelik geniş çaplı saldırılarının ardından geldi. Saldırılarda başkent Beyrut ve çevresi ile güney, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgeleri hedef alınırken, Lübnan Kızılhaçı’nın verilerine göre onlarca kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi yaralandı.