Yemen Silahlı Kuvvetleri açıkladı: İki Gemi Hedef Alındı!

Yemen Silahlı Kuvvetleri "2 geminin uyarı mesajlarımıza yanıt vermeyi reddetmesi üzerine bir israil gemisini deniz füzesiyle, ikinci bir gemiyi de deniz insansız hava aracıyla hedefledik." açıklamasını yaptı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin açıklaması şu şekilde:

"2 geminin uyarı mesajlarımıza yanıt vermeyi reddetmesi üzerine bir israil gemisini deniz füzesiyle, ikinci bir gemiyi de deniz insansız hava aracıyla hedefledik.

Tüm israil gemilerine veya israillilerle bağlantılı gemilere, açıklamamızı ve Yemen Silahlı Kuvvetlerinin daha önce yaptığı açıklamaları ihlal etmeleri halinde meşru hedef haline geleceklerine dair uyarımızı yineliyoruz."

PENTAGON DA İLAN ETTİ!

Pentagon'un yaptığı açıklamada Kızıldeniz'de 1 ABD savaş gemisine ve ticari gemilere İHA saldırısı düzenlendiğini belirtti.

Açıklamada, "Kızıldeniz'deki USS Carney (destroyer) ve ticari gemilere yönelik saldırılara ilişkin raporların farkındayız ve bilgi geldikçe paylaşacağız." ifadelerine yer verildi.

Yemen Haberleri

Yemen Devrim Lideri: İslam ülkelerinin ABD-İsrail ortaklığı bu savaşta ifşa oldu
Yemen'den Babülmendep açıklaması: Boğazı kapatma ihtimali masada
Yemen'den ABD ve İsrail'e uyarı: Düşmanlarımız için büyük sürprizler hazırladık
Seyyid Husi: Ellerimiz tetikte