Yemen Halkı Kuran'a Sahip Çıktı

İsveç'in Kur'an-ı Kerim nüshasının yakılmasına izin verme kararından sonra, Saada şehrinde Stockholm'ün boykot edilmesini ve büyükelçilerinin İslam ülkelerinden sınır dışı edilmesini çağrıda bulunan büyük bir miting düzenlendi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Al-Mayadeen'in Yemen muhabiri bugün Pazartesi günü, Yemen'in kuzeyindeki Saada şehrinde Kur'an-ı Kerim'in İsveç'te yakılmasını kınamak için toplu bir yürüyüş başlatıldığını bildirdi.

Saada yürüyüşü, "İsveç'te Kur'an-ı Kerim nüshalarının yakılması suçunu" kınayan bir bildiri yayınladı ve hareketi "İslam'a ve Müslümanlara karşı bir dizi savaşta düşmanca" olarak nitelendirdi.

Açıklamada, "Kur'an-ı Kerim yakma suçunun Batı'yı kontrol eden Siyonist lobinin arkasında olduğu" görüldü.

Ayrıca, "İsveç hükümetini Müslümanlardan resmi olarak özür dilemeye ve suçlulardan hesap sormaya" çağırdı ve "İsveç'i boykot etmeye ve kutsal değerlere karşı suç teşkil eden davranışlarından dolayı Müslüman ülkelerdeki büyükelçilerini sınır dışı etmeye" çağırdı.

Aynı bağlamda Yemen'deki "Ensarullah " hareketi dün İsveç'te yaşananları en sert ifadelerle kınadı.

Hareket , "İslami kutsallara karşı Batı'da yaşananlar, Batılı hükümetlerin ulaştığı ahlaki ve siyasi iflası yansıtıyor" dedi.

Yemen Haberleri

Batı medyası kabul etti: Yemen, Amerikan caydırıcılığını parçaladı
Yemen'de işgalci güçler birbirine girdi
Yemen Devrim Lideri: ABD ve İngiltere destekli Siyonist saldırganlık, sömürgeciliğin yeni evresidir
Ensarullah: Siyonist rejimin Suriye saldırısı tüm ümmete yönelik bir tehdit
Yemen Devrim Lideri: Siyonist rejimin cinayetleri bölgenin uyanışını hızlandırıyor